Zapékaná zelenina
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Fazolové lusky zelené |
50 g |
Hořčice |
2 polévková lžíce |
Karotka |
75 g |
Kukuřice cukrová |
50 g |
Majoránka |
0.5 kávová lžička |
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
Mléko polotučné |
2 dl |
Mouka pšeničná hladká |
100 g |
Olej rostlinný |
2 polévková lžíce |
Oregano sušené |
0.5 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Rajčata |
2 ks |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vejce slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 55 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Do mísy nasypeme mouku se špetkou soli, přidáme mléko a vejce a vypracujeme těsto. Vetřeme hořčici a necháme odležet.
- Do žáruvzdorné nádoby nalijeme olej a necháme rozpálit v předehřáté troubě cca 10 minut při teplotě 200 stupňů.
- Ve woku rozehřejeme máslo a osmahneme na něm pokrájenou cibuli a rozetřený česnek.
- Karotku a fazolky povaříme v hrnci s vroucí vodou cca 7 minut, poté necháme okapat.
- Do woku přidáme kukuřici, hořčici, rajčata, majoránku a oregano. Přidáme karotky a fazolky.
- Zapékací nádobu vyndáme z mísy a nalijeme do ní těsto. Doprostřed dáme zeleninu a pečeme 35 minut, dokud těsto neztuhne.
- Zapékanou zeleninu poté vyndáme a ihned podáváme.