Zapékaná zelenina

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Cibule 1 ks
Fazolové lusky zelené 50 g
Hořčice 2 polévková lžíce
Karotka 75 g
Kukuřice cukrová 50 g
Majoránka 0.5 kávová lžička
Máslo čerstvé 2 polévková lžíce
Mléko polotučné 2 dl
Mouka pšeničná hladká 100 g
Olej rostlinný 2 polévková lžíce
Oregano sušené 0.5 kávová lžička
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Rajčata 2 ks
Sůl 1 kávová lžička
Vejce slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do mísy nasypeme mouku se špetkou soli, přidáme mléko a vejce a vypracujeme těsto. Vetřeme hořčici a necháme odležet.
  2. Do žáruvzdorné nádoby nalijeme olej a necháme rozpálit v předehřáté troubě cca 10 minut při teplotě 200 stupňů.
  3. Ve woku rozehřejeme máslo a osmahneme na něm pokrájenou cibuli a rozetřený česnek.
  4. Karotku a fazolky povaříme v hrnci s vroucí vodou cca 7 minut, poté necháme okapat.
  5. Do woku přidáme kukuřici, hořčici, rajčata, majoránku a oregano. Přidáme karotky a fazolky.
  6. Zapékací nádobu vyndáme z mísy a nalijeme do ní těsto. Doprostřed dáme zeleninu a pečeme 35 minut, dokud těsto neztuhne.
  7. Zapékanou zeleninu poté vyndáme a ihned podáváme.