Kuřecí prsíčka s lilkem a pórkem
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Kuřecí prsa |
200 g |
Lilek |
1 ks |
Olej olivový |
4 polévková lžíce |
Pórek |
200 g |
Směs koření na kuře |
1 špetka |
Sůl |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Lilek omyjeme, rozkrojíme podélně na polovinu a necháme vypotit. To znamená, že ho vydlabeme, posolíme a necháme chvíli působit. Potom lilek osušíme. Zbavíme ho tak hořkosti. Vnitřek lilku posypeme grilovacím kořením.
- Kuřecí prsa opláchneme, osušíme a nakrájíme na tenké plátky, ale velikostí takovou, aby se vešly do vydlabaného lilku.
- Kuřecí maso osolíme a potřeme rozdrceným česnekem.
- Pórek vypereme, odstraníme vrchní listy a podélně rozkrojíme. V horké vodě listy krátce povaříme.
- V pánvi rozpálíme olej a orestujeme na něm maso. Osmažené maso dáme stranou.
- Listy pórku potřeme směsí z česneku a grilovacího koření.
- Plátky masa obalíme těmito pórkovými listy po celé délce a takto upravené vložíme do lilku.
- Lilky poskládáme do pekáčku na pečící papír, potřeme olivovým olejem a v troubě pečeme. Zpočátku pečeme 20 minut při nižší teplotě, na dalších 15 minut zvýšíme teplotu trouby na 200 stupňů.