Kuřecí prsíčka s lilkem a pórkem

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Kuřecí prsa 200 g
Lilek 1 ks
Olej olivový 4 polévková lžíce
Pórek 200 g
Směs koření na kuře 1 špetka
Sůl 1 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Lilek omyjeme, rozkrojíme podélně na polovinu a necháme vypotit. To znamená, že ho vydlabeme, posolíme a necháme chvíli působit. Potom lilek osušíme. Zbavíme ho tak hořkosti. Vnitřek lilku posypeme grilovacím kořením.
  2. Kuřecí prsa opláchneme, osušíme a nakrájíme na tenké plátky, ale velikostí takovou, aby se vešly do vydlabaného lilku.
  3. Kuřecí maso osolíme a potřeme rozdrceným česnekem.
  4. Pórek vypereme, odstraníme vrchní listy a podélně rozkrojíme. V horké vodě listy krátce povaříme.
  5. V pánvi rozpálíme olej a orestujeme na něm maso. Osmažené maso dáme stranou.
  6. Listy pórku potřeme směsí z česneku a grilovacího koření.
  7. Plátky masa obalíme těmito pórkovými listy po celé délce a takto upravené vložíme do lilku.
  8. Lilky poskládáme do pekáčku na pečící papír, potřeme olivovým olejem a v troubě pečeme. Zpočátku pečeme 20 minut při nižší teplotě, na dalších 15 minut zvýšíme teplotu trouby na 200 stupňů.