Zapečený chřest se šunkou a bílou čepicí
Ingredience
Chřest zelený |
700 g |
Cukr krupice |
1 kávová lžička |
Mandle |
40 g |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Pepř bílý |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Sůl |
2 špetka |
Šunka dušená |
40 g |
Voda pitná |
1 l |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Oloupaný chřest uvaříme v osolené vodě se lžičkou cukru ve svazečcích. Mandle oloupeme a umeleme. Vařený vychladlý chřest po svazečcích zabalíme do plátků šunky a narovnáme ho do vymazané zapékací mísy. Z bílků ušleháme tuhý sníh a do sněhu opatrně vmícháme umleté mandle a dochutíme pepřem a solí. Ochucený sníh s mandlemi rozprostřeme na připravené šunkové závitky s chřestem a pečeme v předehřáté troubě při 180°C.
- Před podáváním posypeme sekanou petrželkou. Podáváme jako teplý předkrm s pečivem.