Zapečený chřest se šunkou a bílou čepicí

Ingredience


Chřest zelený 700 g
Cukr krupice 1 kávová lžička
Mandle 40 g
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Pepř bílý 1 špetka
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Sůl 2 špetka
Šunka dušená 40 g
Voda pitná 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Oloupaný chřest uvaříme v osolené vodě se lžičkou cukru ve svazečcích. Mandle oloupeme a umeleme. Vařený vychladlý chřest po svazečcích zabalíme do plátků šunky a narovnáme ho do vymazané zapékací mísy. Z bílků ušleháme tuhý sníh a do sněhu opatrně vmícháme umleté mandle a dochutíme pepřem a solí. Ochucený sníh s mandlemi rozprostřeme na připravené šunkové závitky s chřestem a pečeme v předehřáté troubě při 180°C.
  2. Před podáváním posypeme sekanou petrželkou. Podáváme jako teplý předkrm s pečivem.