Losos terijaki
Ingredience
Cibulka jarní |
100 g |
Losos - filety |
700 g |
Česnek |
3 stroužek |
Cukr krupice |
1 polévková lžíce |
Olej olivový |
2 polévková lžíce |
Omáčka sójová |
3 polévková lžíce |
Víno rýžové čínské |
1 polévková lžíce |
Zázvor celý |
10 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Na marinádu smícháme sójovou omáčku, rýžové víno, olivový olej, přidáme česnek, cukr a zázvor. Do marinády dáme plátky lososa a obracíme je. Zakryjeme a necháme 8 hodin v chladničce marinovat.
- Lososa vyndáme z marinády, ale nevyléváme ji. Plátky grilujeme 3-4 minuty z každé strany 7 cm pod horkým grilem. Při obracení je potíráme marinádou. Zdobíme jarní cibulkou.