Losos terijaki

Ingredience


Cibulka jarní 100 g
Losos - filety 700 g
Česnek 3 stroužek
Cukr krupice 1 polévková lžíce
Olej olivový 2 polévková lžíce
Omáčka sójová 3 polévková lžíce
Víno rýžové čínské 1 polévková lžíce
Zázvor celý 10 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Na marinádu smícháme sójovou omáčku, rýžové víno, olivový olej, přidáme česnek, cukr a zázvor. Do marinády dáme plátky lososa a obracíme je. Zakryjeme a necháme 8 hodin v chladničce marinovat.
  2. Lososa vyndáme z marinády, ale nevyléváme ji. Plátky grilujeme 3-4 minuty z každé strany 7 cm pod horkým grilem. Při obracení je potíráme marinádou. Zdobíme jarní cibulkou.