Kuřecí proužky s česnekem a fazolkou na smetaně
Ingredience
Bujón bylinkový |
1 ks |
Česnek |
5 stroužek |
Koření Gyros |
1 kávová lžička |
Kuřecí prsa |
400 g |
Máslo bylinkové |
50 g |
Mléko polotučné |
1 dl |
Mouka pšeničná hladká |
50 g |
Mrkev kořen |
500 g |
Olej olivový |
4 polévková lžíce |
Smetana 33% (šlehačka) |
200 ml |
Sůl |
1 g |
Fazolové lusky zelené |
400 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Kuřecí maso omyjeme, osušíme, naklepeme a nakrájíme a dlouhé nudličky.
- Maso okořeníme kořením na gyros, osolíme a zakapeme olivovým olejem. Vše důkladně vetřeme do masa a necháme uležet.
- Zatím si rozehřejme máslo a krátce v něm osmažíme na tenké plátky nakrájený česnek. Použijeme 4 stroužky, jeden si ponecháme na dochucení.
- Do česneku vmícháme na kolečka nakrájenou mrkev a na kusy pokrájené fazolky. Vše dochutíme kostkou bylinkového bujónu, dle chuti osolíme a pár minut podusíme.
- Po pár minutách přisypeme mouku a přilijeme smetanu. Přidáme zbylý česnek a osolíme. Je-li omáčka hustá, můžeme přidat trochu mléka.
- Jako poslední rozpálíme olej a na něm osmahneme kousky masa. Maso smažíme, dokud není měkké.
- Podáváme tak, že pod masem máme smetanovou zeleninu.