Kuřecí proužky s česnekem a fazolkou na smetaně

Ingredience


Bujón bylinkový 1 ks
Česnek 5 stroužek
Koření Gyros 1 kávová lžička
Kuřecí prsa 400 g
Máslo bylinkové 50 g
Mléko polotučné 1 dl
Mouka pšeničná hladká 50 g
Mrkev kořen 500 g
Olej olivový 4 polévková lžíce
Smetana 33% (šlehačka) 200 ml
Sůl 1 g
Fazolové lusky zelené 400 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kuřecí maso omyjeme, osušíme, naklepeme a nakrájíme a dlouhé nudličky.
  2. Maso okořeníme kořením na gyros, osolíme a zakapeme olivovým olejem. Vše důkladně vetřeme do masa a necháme uležet.
  3. Zatím si rozehřejme máslo a krátce v něm osmažíme na tenké plátky nakrájený česnek. Použijeme 4 stroužky, jeden si ponecháme na dochucení.
  4. Do česneku vmícháme na kolečka nakrájenou mrkev a na kusy pokrájené fazolky. Vše dochutíme kostkou bylinkového bujónu, dle chuti osolíme a pár minut podusíme.
  5. Po pár minutách přisypeme mouku a přilijeme smetanu. Přidáme zbylý česnek a osolíme. Je-li omáčka hustá, můžeme přidat trochu mléka.
  6. Jako poslední rozpálíme olej a na něm osmahneme kousky masa. Maso smažíme, dokud není měkké.
  7. Podáváme tak, že pod masem máme smetanovou zeleninu.