Játrová polévka z paštiky

Ingredience


Cibule 60 g
Hovězí vývar základní 1200 ml
Máslo čerstvé 30 g
Mouka pšeničná hladká 20 g
Paštika játrová 120 g
Petržel kudrnka 15 g
Polévkové koření 5 ml
Smetana 12% (konzumní) 40 ml
Tuk 20 g
Žemle tuková 80 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V hrnci rozehřejeme máslo, přisypeme mouku, nadrobno nakrájenou cibuli a usmažíme světlejší cibulovou jíšku. Zalijeme vývarem, promícháme, přimícháme játrovou paštiku a povaříme.
  2. Nakonec zjemníme smetanou, dochutíme polévkovým kořením a nalijeme do talířů.
  3. V pánvi na tuku osmahneme kostičky žemle, petrželku posekáme.
  4. Porce polévky posypeme žemlí, petrželkou a podáváme.