Játrová polévka z paštiky
Ingredience
Cibule |
60 g |
Hovězí vývar základní |
1200 ml |
Máslo čerstvé |
30 g |
Mouka pšeničná hladká |
20 g |
Paštika játrová |
120 g |
Petržel kudrnka |
15 g |
Polévkové koření |
5 ml |
Smetana 12% (konzumní) |
40 ml |
Tuk |
20 g |
Žemle tuková |
80 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- V hrnci rozehřejeme máslo, přisypeme mouku, nadrobno nakrájenou cibuli a usmažíme světlejší cibulovou jíšku. Zalijeme vývarem, promícháme, přimícháme játrovou paštiku a povaříme.
- Nakonec zjemníme smetanou, dochutíme polévkovým kořením a nalijeme do talířů.
- V pánvi na tuku osmahneme kostičky žemle, petrželku posekáme.
- Porce polévky posypeme žemlí, petrželkou a podáváme.