Předkrm se žampióny a chřestem
Ingredience
Chřest sterilovaný |
150 g |
Bujón zeleninový |
1 ks |
Máslo čerstvé |
20 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce |
Pepř bílý |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 kávová lžička |
Smetana 33% (šlehačka) |
150 ml |
Šťáva citrónová |
1 kávová lžička |
Sůl |
1 špetka |
Voda pitná |
1 polévková lžíce |
Žampiony čerstvé |
150 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Žampióny očistíme a nakrájíme na plátky. Plátky žampiónů pokapeme citrónovou šťávou a na rozehřátém másle zlehka orestujeme. Orestované houby zaprášíme moukou, zamícháme, aby se plátky hub obalily v mouce a potom je podlijeme trochou vody, ve které jsme rozdrobili kostku zeleninového bujónu a krátce povaříme. Omáčku zjemníme smetanou, ochutíme solí, pepřem a citrónovou šťávou a před podáváním ji prohřejeme.
- Sterilovaný chřest ohřejeme ve vlastním nálevu. Podáváme teplé tak, že ohřátý chřest urovnáme
- na talíře a přelijeme houbovou zálivkou. Pokrm podáváme teplý, posypaný sekanou petrželkou, jako
- předkrm k pečivu.