Předkrm se žampióny a chřestem

Ingredience


Chřest sterilovaný 150 g
Bujón zeleninový 1 ks
Máslo čerstvé 20 g
Mouka pšeničná hladká T 650 1 polévková lžíce
Pepř bílý 1 špetka
Petržel - nať 1 kávová lžička
Smetana 33% (šlehačka) 150 ml
Šťáva citrónová 1 kávová lžička
Sůl 1 špetka
Voda pitná 1 polévková lžíce
Žampiony čerstvé 150 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Žampióny očistíme a nakrájíme na plátky. Plátky žampiónů pokapeme citrónovou šťávou a na rozehřátém másle zlehka orestujeme. Orestované houby zaprášíme moukou, zamícháme, aby se plátky hub obalily v mouce a potom je podlijeme trochou vody, ve které jsme rozdrobili kostku zeleninového bujónu a krátce povaříme. Omáčku zjemníme smetanou, ochutíme solí, pepřem a citrónovou šťávou a před podáváním ji prohřejeme.
  2. Sterilovaný chřest ohřejeme ve vlastním nálevu. Podáváme teplé tak, že ohřátý chřest urovnáme
  3. na talíře a přelijeme houbovou zálivkou. Pokrm podáváme teplý, posypaný sekanou petrželkou, jako
  4. předkrm k pečivu.