Klobásy z udírny

Ingredience


Česnek 30 g
Cukr moučkový 20 g
Hovězí maso přední 500 g
Kmín drcený 20 g
Majoránka 10 g
Pepř černý mletý 10 g
Sůl 100 g
Vepřová kýta 3500 g
Vepřový bok 1500 g
Voda pitná 100 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vepřový bok a kýtu nakrájíme na drobné kostičky a ty promícháme. Přibližně třetinu nakrájeného masa umeleme na masovém strojku. Hovězí maso také umeleme a smícháme s mletým i krájeným vepřovým masem. Osolíme, opepříme, přidáme kmín, cukr, majoránku, prolisovaný česnek a zalijeme trochou vody. Všechny suroviny důkladně promícháme a prohněteme jako těsto. Necháme asi půl hodiny uležet.
  2. Vepřová tenčí střívka propereme a pomocí plničky klobás je naplníme postupně masovou směsí. Tvoříme přibližně stejně dlouhé klobásy, konce stahujeme provázkem, rozvěsíme do udírny a velmi zvolna v kouři udíme - záleží na teplotě v udírně, minimum je však 30 až 40 minut.