Klobásy z udírny
Ingredience
Česnek |
30 g |
Cukr moučkový |
20 g |
Hovězí maso přední |
500 g |
Kmín drcený |
20 g |
Majoránka |
10 g |
Pepř černý mletý |
10 g |
Sůl |
100 g |
Vepřová kýta |
3500 g |
Vepřový bok |
1500 g |
Voda pitná |
100 ml |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 30 porcí
- Vepřový bok a kýtu nakrájíme na drobné kostičky a ty promícháme. Přibližně třetinu nakrájeného masa umeleme na masovém strojku. Hovězí maso také umeleme a smícháme s mletým i krájeným vepřovým masem. Osolíme, opepříme, přidáme kmín, cukr, majoránku, prolisovaný česnek a zalijeme trochou vody. Všechny suroviny důkladně promícháme a prohněteme jako těsto. Necháme asi půl hodiny uležet.
- Vepřová tenčí střívka propereme a pomocí plničky klobás je naplníme postupně masovou směsí. Tvoříme přibližně stejně dlouhé klobásy, konce stahujeme provázkem, rozvěsíme do udírny a velmi zvolna v kouři udíme - záleží na teplotě v udírně, minimum je však 30 až 40 minut.