Párky zapečené v mletém mase

Ingredience


Anglická slanina 100 g
Bramborová kaše 400 g
Cibule 100 g
Mouka polohrubá 30 g
Párky jemné 200 g
Pepř černý mletý 3 g
Strouhanka 30 g
Sůl 10 g
Vejce slepičí 1 ks
Vepřové maso mleté 400 g
Voda pitná 200 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Polovinu cibule nakrájíme nadrobno, druhou polovinu cibule nakrájíme na plátky a rozebereme na kroužky. Slaninu nakrájíme na tenké plátky.
  2. Do mísy vložíme mleté maso, přidáme cibuli nakrájenou nadrobno, vejce, mouku, strouhanku, sůl, pepř a vypracujeme masové těsto. Rozdělíme ho na čtyři díly, které rozmáčkneme na placku, na každou placku položíme párek, který posypeme kroužky cibule, překryjeme plátek slaniny a zabalíme do placky z masa jako do palačinky. Povrch uhladíme, vyskládáme do pekáčku a vložíme do vyhřáté trouby. Po deseti minutách podlijeme vodou a pečeme dalších 20 minut. Během pečení poléváme výpekem.
  3. Podáváme s bramborovou kaší.