Taštičky plněné vepřovým masem

Ingredience


Cibule 80 g
Paprika mletá sladká 5 g
Pepř černý mletý 3 g
Sádlo škvařené 40 g
Slanina vepřová 120 g
Strouhanka 20 g
Sůl 10 g
Vepřová plec 400 g
Voda pitná 1 l
Listové těsto 250 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vepřové maso umeleme na masovém strojku, cibuli nakrájíme nadrobno, slaninu na drobné kostičky.
  2. V pánvi rozehřejeme sádlo, přisypeme cibuli a osmahneme dozlatova. Přidáme mleté maso, osolíme, opepříme, ochutíme paprikou, krátce orestujeme, podlijeme trochou vody a chvilku podusíme. Zasypeme strouhankou, promícháme a odstavíme.
  3. Listové těsto rozválíme na tenký plát, vykrajujeme z něj kolečka, doprostřed každého položíme masovou náplň, těsto přeložíme napůl a okraje přimáčkneme k sobě a zpevníme.
  4. Taštičky zavařujeme ve vroucí osolené vodě 10 minut. Scedíme, rozdělíme na talíře, polijeme na pánvi rozškvařenou slaninou a podáváme.