Mečoun s ananasovou omáčkou

Ingredience


Filé z mečouna 700 g
Česnek 3 stroužek
Citronová šťáva 20 ml
Kmín mletý 1 kávová lžička
Koriandr čerstvý 10 g
Olej olivový 125 ml
Pepř cayenský 3 g
Pepř černý mletý 3 g
Sůl 5 g
Chilli paprička 10 g
Cukr krupice 5 g
Kompot ananasový 275 g
Koriandr čerstvý 20 g
Ocet vinný 1 polévková lžíce
Papája zralá 100 g
Paprika červená 100 g
Pepř černý mletý 3 g
Sůl 5 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Marináda: smícháme olej, citronovou šťávu, drcený česnek, koriandr,
  2. kmín, kajensky pepř, podle chuti sůl a pepř.
  3. Plátky mečouna v marinádě několikrát obrátíme, přikryjeme a necháme je alespoň 1 hodinu v chladničce marinovat.
  4. Omáčka: smícháme kostky ananasu, papáji, červené papriky, chilli papričky, nasekaný koriandr, ocet, sůl a pepř. Podle chuti mírně přisladíme.
  5. Plátky mečouna vyndáme z marinády. Maso 3-4 minuty z každé strany grilujeme 7 cm pod horkým grilem, až je zlatohnědé. Během grilování je potřeme marinádou. Podáváme s omáčkou.