Mečoun s ananasovou omáčkou
Ingredience
Filé z mečouna |
700 g |
Česnek |
3 stroužek |
Citronová šťáva |
20 ml |
Kmín mletý |
1 kávová lžička |
Koriandr čerstvý |
10 g |
Olej olivový |
125 ml |
Pepř cayenský |
3 g |
Pepř černý mletý |
3 g |
Sůl |
5 g |
Chilli paprička |
10 g |
Cukr krupice |
5 g |
Kompot ananasový |
275 g |
Koriandr čerstvý |
20 g |
Ocet vinný |
1 polévková lžíce |
Papája zralá |
100 g |
Paprika červená |
100 g |
Pepř černý mletý |
3 g |
Sůl |
5 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Marináda: smícháme olej, citronovou šťávu, drcený česnek, koriandr,
- kmín, kajensky pepř, podle chuti sůl a pepř.
- Plátky mečouna v marinádě několikrát obrátíme, přikryjeme a necháme je alespoň 1 hodinu v chladničce marinovat.
- Omáčka: smícháme kostky ananasu, papáji, červené papriky, chilli papričky, nasekaný koriandr, ocet, sůl a pepř. Podle chuti mírně přisladíme.
- Plátky mečouna vyndáme z marinády. Maso 3-4 minuty z každé strany grilujeme 7 cm pod horkým grilem, až je zlatohnědé. Během grilování je potřeme marinádou. Podáváme s omáčkou.