Skopové maso na hříbkách

Ingredience


Brambory vařené 400 g
Cibule 80 g
Hříbky čerstvé 150 g
Kmín drcený 4 g
Mouka pšeničná hladká 30 g
Pepř černý mletý 3 g
Sádlo škvařené 60 g
Skopová plec 600 g
Slanina vepřová 50 g
Sůl 10 g
Voda pitná 600 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Skopové maso nakrájíme na plátky, hříbky očistíme a pokrájíme také na plátky, cibuli nadrobno, slaninu na kostičky.
  2. V pánvi rozehřejeme sádlo, přisypeme cibuli, osmahneme dozlatova, přidáme maso a jakmile pustí šťávu, osolíme, ochutíme kmínem a opepříme a dusíme ho ve vlastní šťávě. Zasypeme moukou, promícháme s tukem, krátce orestujeme, zalijeme vodou a dusíme.
  3. V jiné pánvi rozškvaříme slaninu, přisypeme plátky hříbků, orestujeme a přelijeme do první pánve. Dusíme, dokud maso nezměkne.
  4. Podáváme s vařeným bramborem.