Skopové maso na hříbkách
Ingredience
Brambory vařené |
400 g |
Cibule |
80 g |
Hříbky čerstvé |
150 g |
Kmín drcený |
4 g |
Mouka pšeničná hladká |
30 g |
Pepř černý mletý |
3 g |
Sádlo škvařené |
60 g |
Skopová plec |
600 g |
Slanina vepřová |
50 g |
Sůl |
10 g |
Voda pitná |
600 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 90 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Skopové maso nakrájíme na plátky, hříbky očistíme a pokrájíme také na plátky, cibuli nadrobno, slaninu na kostičky.
- V pánvi rozehřejeme sádlo, přisypeme cibuli, osmahneme dozlatova, přidáme maso a jakmile pustí šťávu, osolíme, ochutíme kmínem a opepříme a dusíme ho ve vlastní šťávě. Zasypeme moukou, promícháme s tukem, krátce orestujeme, zalijeme vodou a dusíme.
- V jiné pánvi rozškvaříme slaninu, přisypeme plátky hříbků, orestujeme a přelijeme do první pánve. Dusíme, dokud maso nezměkne.
- Podáváme s vařeným bramborem.