Fritované sardinky a chobotnice
Ingredience
Chobotnice |
4 ks |
Citronová šťáva |
2 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
100 g |
Olej slunečnicový |
1 l |
Pažitka |
1 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Salát ledový |
1 ks |
Sardinka obecná |
600 g |
Sůl |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 5 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Chobotnice omyjeme, očistíme a nakrájíme na kolečka. Sardinky omyjeme, očistíme a osušíme.
- Chobotnice a sardinky obalíme v hladké mouce.
- Ve fritovacím hrnci rozpálíme olej na 190 stupňů Celsia a chobotnice a sardinky do něj vložíme.
- Usmažené chobotnice i sardinky vyjmeme a necháme je na papírovém ubrousku okapat.
- Ledový salát omyjeme, očistíme a listy rozložíme na připravené talíře. Na salátové listy rozložíme sardinky s chobotnicemi, dochutíme solí a pepřem, zakápneme citronovou šťávou a zdobíme najemno nasekanou pažitkou.