Fritované sardinky a chobotnice

Ingredience


Chobotnice 4 ks
Citronová šťáva 2 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká T 650 100 g
Olej slunečnicový 1 l
Pažitka 1 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Salát ledový 1 ks
Sardinka obecná 600 g
Sůl 1 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Chobotnice omyjeme, očistíme a nakrájíme na kolečka. Sardinky omyjeme, očistíme a osušíme.
  2. Chobotnice a sardinky obalíme v hladké mouce.
  3. Ve fritovacím hrnci rozpálíme olej na 190 stupňů Celsia a chobotnice a sardinky do něj vložíme.
  4. Usmažené chobotnice i sardinky vyjmeme a necháme je na papírovém ubrousku okapat.
  5. Ledový salát omyjeme, očistíme a listy rozložíme na připravené talíře. Na salátové listy rozložíme sardinky s chobotnicemi, dochutíme solí a pepřem, zakápneme citronovou šťávou a zdobíme najemno nasekanou pažitkou.