Penne s mušlemi a krevetami
Ingredience
Bobkový list |
1 ks |
Česnek |
1 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Kapary |
2 polévková lžíce |
Krevety tygří - loupané |
150 g |
Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce |
Mušle slávky |
300 g |
Olej olivový |
1 polévková lžíce |
Pažitka |
1 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rajčata Cherry |
400 g |
Sůl |
1 špetka |
Těstoviny Penne |
400 g |
Víno bílé |
125 ml |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu a penne v ní uvaříme podle návodu na obalu. Po uvaření vodu slijeme, penne propláchneme pod studenou vodou a necháme okapat. Těstoviny promícháme s máslem.
- V dalším hrnci rozpálíme olej a osmahneme na něm najemno nakrájenou cibuli a česnek.
- Přidáme bílé víno, bobkový list, sůl, pepř a mušle. Vše vaříme, dokud se mušle neotevřou. Poté přidáme krevety, rozpůlená cherry rajčátka a kapary, přivedeme k varu a vaříme ještě asi 2 minuty.
- Nakonec přidáme penne, najemno nasekanou pažitku, promícháme a ihned podáváme.