Penne s mušlemi a krevetami

Ingredience


Bobkový list 1 ks
Česnek 1 stroužek
Cibule 1 ks
Kapary 2 polévková lžíce
Krevety tygří - loupané 150 g
Máslo čerstvé 3 polévková lžíce
Mušle slávky 300 g
Olej olivový 1 polévková lžíce
Pažitka 1 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Rajčata Cherry 400 g
Sůl 1 špetka
Těstoviny Penne 400 g
Víno bílé 125 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu a penne v ní uvaříme podle návodu na obalu. Po uvaření vodu slijeme, penne propláchneme pod studenou vodou a necháme okapat. Těstoviny promícháme s máslem.
  2. V dalším hrnci rozpálíme olej a osmahneme na něm najemno nakrájenou cibuli a česnek.
  3. Přidáme bílé víno, bobkový list, sůl, pepř a mušle. Vše vaříme, dokud se mušle neotevřou. Poté přidáme krevety, rozpůlená cherry rajčátka a kapary, přivedeme k varu a vaříme ještě asi 2 minuty.
  4. Nakonec přidáme penne, najemno nasekanou pažitku, promícháme a ihned podáváme.