Tagliatelle s nivou

Ingredience


Meruňky sušené 100 g
Mléko polotučné 50 ml
Ořechy vlašské 40 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 1 ks
Smetana 12% (konzumní) 300 ml
Sůl 1 špetka
Sýr Niva (Rokfór) 130 g
Tagliatelle 350 g
Vaječný žloutek slepičí 2 ks
Voda pitná 700 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu a podle návodu na obalu v ní tagliatelle uvaříme. Poté je scedíme a necháme okapat.
  2. Nivu a sušené meruňky nakrájíme na kostičky.
  3. Na pánvi zahřejeme smetanu a přimícháme nivu a mléko. Omáčku vymícháme dohladka.
  4. Do horké omáčky přidáme tagliatelle a meruňky, podle potřeby dochutíme solí a pepřem a pořádně promícháme. Nakonec pánev odstavíme ze sporáku a přimícháme žloutky a nasekané vlašské ořechy.
  5. Tagliatelle servírujeme na připravené talíře a zdobíme nasekanou petrželovou natí.