Tagliatelle s nivou
Ingredience
Meruňky sušené |
100 g |
Mléko polotučné |
50 ml |
Ořechy vlašské |
40 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 ks |
Smetana 12% (konzumní) |
300 ml |
Sůl |
1 špetka |
Sýr Niva (Rokfór) |
130 g |
Tagliatelle |
350 g |
Vaječný žloutek slepičí |
2 ks |
Voda pitná |
700 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu a podle návodu na obalu v ní tagliatelle uvaříme. Poté je scedíme a necháme okapat.
- Nivu a sušené meruňky nakrájíme na kostičky.
- Na pánvi zahřejeme smetanu a přimícháme nivu a mléko. Omáčku vymícháme dohladka.
- Do horké omáčky přidáme tagliatelle a meruňky, podle potřeby dochutíme solí a pepřem a pořádně promícháme. Nakonec pánev odstavíme ze sporáku a přimícháme žloutky a nasekané vlašské ořechy.
- Tagliatelle servírujeme na připravené talíře a zdobíme nasekanou petrželovou natí.