Chřestová polévka s mandlemi

Ingredience


Brambory 100 g
Chřest bílý 500 g
Cibule 1 ks
Estragon 1 polévková lžíce
Mandle 1 polévková lžíce
Máslo čerstvé 100 g
Mléko polotučné 1 l
Olej olivový 1 polévková lžíce
Pepř bílý 1 špetka
Smetana 33% (šlehačka) 100 ml
Sůl 1 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Chřest, brambory a cibuli oloupeme a nakrájíme na kousky. V hlubším hrnci rozpustíme máslo a olej a orestujeme cibuli společně s kousky brambor a chřestu. Poté vše zalijeme smetanou a mlékem a vaříme do změknutí brambor. Před koncem varu přidáme do polévky sekaný estragon, sůl a pepř. Když je zelenina měkká, mírně vychladlou ji rozmixujeme mixérem do konzistence kaše. Před podáváním ji vyšleháme ještě jednou, aby vznikla pěna, jako u capuccina. Hotový, teplý krém posypeme na talířích plátky mandlí a horké podáváme.