Chřestová polévka s mandlemi
Ingredience
Brambory |
100 g |
Chřest bílý |
500 g |
Cibule |
1 ks |
Estragon |
1 polévková lžíce |
Mandle |
1 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
100 g |
Mléko polotučné |
1 l |
Olej olivový |
1 polévková lžíce |
Pepř bílý |
1 špetka |
Smetana 33% (šlehačka) |
100 ml |
Sůl |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Chřest, brambory a cibuli oloupeme a nakrájíme na kousky. V hlubším hrnci rozpustíme máslo a olej a orestujeme cibuli společně s kousky brambor a chřestu. Poté vše zalijeme smetanou a mlékem a vaříme do změknutí brambor. Před koncem varu přidáme do polévky sekaný estragon, sůl a pepř. Když je zelenina měkká, mírně vychladlou ji rozmixujeme mixérem do konzistence kaše. Před podáváním ji vyšleháme ještě jednou, aby vznikla pěna, jako u capuccina. Hotový, teplý krém posypeme na talířích plátky mandlí a horké podáváme.