Hovězí dušené na zelenině
Ingredience
Bobkový list |
1 ks |
Bujón hovězí |
3 dl |
Celer bulvový |
100 g |
Cibule |
3 ks |
Hovězí maso zadní |
600 g |
Libeček |
1 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Mrkev kořen |
100 g |
Olej slunečnicový |
4 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Petržel kořen |
100 g |
Slanina vepřová |
100 g |
Sůl |
1.5 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 70 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Kořenovou zeleninu: mrkev, celer a petržel oloupeme, omyjeme a pokrájíme na kolečka. Snítku libečku také omyjeme a nadrobno rozkrájíme. Slaninu nakrájíme na hranolky. Špalíček hovězího zadního masa prošpikujeme slaninou, osolíme a opepříme podle chuti. Cibuli očistíme a krájíme nadrobno.
- V pekáči rozpálíme olej s máslem, cibuli se zeleninou osmažíme do zlatova. Vložíme maso, přilijeme 3 dl hovězího bujónu, zakryjeme pokličkou a dáme do předehřáté trouby péct. Pečeme minimálně 60 - 70 minut. Během té doby přibližně každých 15 minut maso poléváme výpekem a podle potřeby doléváme bujón (1 - 1,5 dl). Když je maso měkké, vyjmeme ho z pekáče a pokrájíme na plátky.
- Šťávu i se zeleninou rozmixujeme (vyjmeme bobkový list) a dochutíme podle potřeby solí. Plátky masa položíme na talíře, zalijeme zeleninovou omáčkou a servírujeme.