Hovězí dušené na zelenině

Hovězí dušené na zelenině - obrázek

Ingredience


Bobkový list 1 ks
Bujón hovězí 3 dl
Celer bulvový 100 g
Cibule 3 ks
Hovězí maso zadní 600 g
Libeček 1 polévková lžíce
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Mrkev kořen 100 g
Olej slunečnicový 4 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Petržel kořen 100 g
Slanina vepřová 100 g
Sůl 1.5 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kořenovou zeleninu: mrkev, celer a petržel oloupeme, omyjeme a pokrájíme na kolečka. Snítku libečku také omyjeme a nadrobno rozkrájíme. Slaninu nakrájíme na hranolky. Špalíček hovězího zadního masa prošpikujeme slaninou, osolíme a opepříme podle chuti. Cibuli očistíme a krájíme nadrobno.
  2. V pekáči rozpálíme olej s máslem, cibuli se zeleninou osmažíme do zlatova. Vložíme maso, přilijeme 3 dl hovězího bujónu, zakryjeme pokličkou a dáme do předehřáté trouby péct. Pečeme minimálně 60 - 70 minut. Během té doby přibližně každých 15 minut maso poléváme výpekem a podle potřeby doléváme bujón (1 - 1,5 dl). Když je maso měkké, vyjmeme ho z pekáče a pokrájíme na plátky.
  3. Šťávu i se zeleninou rozmixujeme (vyjmeme bobkový list) a dochutíme podle potřeby solí. Plátky masa položíme na talíře, zalijeme zeleninovou omáčkou a servírujeme.