Hovězí roštěná s uzeným na červeném víně

Ingredience


Česnek 3 stroužek
Cibule 2 ks
Hovězí roštěnka níz. peč. 500 g
Maizena - kukuřičný škrob 1 polévková lžíce
Moravské uzené maso 100 g
Nové koření celé 4 ks
Olej slunečnicový 5 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Slanina vepřová 80 g
Sůl 1 kávová lžička
Víno červené 1.5 dl
Voda pitná 1.5 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Slaninu nakrájíme na hranolky. Uzené maso pokrájíme na kousky. Cibuli s česnekem očistíme a pokrájíme na tenké plátky. Omyté a osušené maso prošpikujeme slaninou.
  2. V pekáči si rozpálíme olej a roštěnku krátce restujeme z každé strany asi 2 minuty. Pak ji vyjmeme, osolíme ji a opepříme. Na tuk vložíme cibuli s česnekem a asi minutu restujeme. Pak na cibuli vrátíme maso, přidáme nové koření, uzené maso, podlijeme vodou (3 lžíce si necháme stranou) a červeným vínem.
  3. Pekáč zakryjeme a dáme do předehřáté trouby péct. Maso v troubě dusíme a pečeme doměkka přibližně 60 - 70 minut. Během té doby maso poléváme šťávou - výpekem.
  4. Měkké maso vyjmeme, nakrájíme na plátky a šťávu zahustíme Maizenou, kterou jsme si rozmíchali ve zbylé vodě - za stálého míchání ji vlijeme do výpeku a krátce, 1 minutu povaříme.
  5. Plátky masa s uzeným dáme na talíře, polijeme šťávou a podáváme.