Hovězí roštěná s uzeným na červeném víně
Ingredience
Česnek |
3 stroužek |
Cibule |
2 ks |
Hovězí roštěnka níz. peč. |
500 g |
Maizena - kukuřičný škrob |
1 polévková lžíce |
Moravské uzené maso |
100 g |
Nové koření celé |
4 ks |
Olej slunečnicový |
5 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Slanina vepřová |
80 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Víno červené |
1.5 dl |
Voda pitná |
1.5 dl |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 75 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Slaninu nakrájíme na hranolky. Uzené maso pokrájíme na kousky. Cibuli s česnekem očistíme a pokrájíme na tenké plátky. Omyté a osušené maso prošpikujeme slaninou.
- V pekáči si rozpálíme olej a roštěnku krátce restujeme z každé strany asi 2 minuty. Pak ji vyjmeme, osolíme ji a opepříme. Na tuk vložíme cibuli s česnekem a asi minutu restujeme. Pak na cibuli vrátíme maso, přidáme nové koření, uzené maso, podlijeme vodou (3 lžíce si necháme stranou) a červeným vínem.
- Pekáč zakryjeme a dáme do předehřáté trouby péct. Maso v troubě dusíme a pečeme doměkka přibližně 60 - 70 minut. Během té doby maso poléváme šťávou - výpekem.
- Měkké maso vyjmeme, nakrájíme na plátky a šťávu zahustíme Maizenou, kterou jsme si rozmíchali ve zbylé vodě - za stálého míchání ji vlijeme do výpeku a krátce, 1 minutu povaříme.
- Plátky masa s uzeným dáme na talíře, polijeme šťávou a podáváme.