Hovězí jazyk na sardelové pastě
Ingredience
Bobkový list |
1 ks |
Cibule |
1 ks |
Griotka |
2 cl |
Hovězí jazyk |
1 ks |
Libeček |
1 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
125 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce |
Nové koření celé |
4 ks |
Olej slunečnicový |
1 polévková lžíce |
Pepř černý celý |
1 kávová lžička |
Sardelová pasta |
30 g |
Sůl |
0.5 polévková lžíce |
Voda pitná |
1 l |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 70 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Hovězí jazyk dobře omyjeme, vložíme do 1 litru vody. Přidáme sůl, bobkový list, nové koření, celý pepř a očištěnou cibuli se snítkou (1 lžíci) omytého libečku.
- Uvařený jazyk vyjmeme z vývaru, ponoříme do studené vody, hned sloupneme a nakrájíme na plátky.
- Plátky potřeme sardelovou pastou, obalíme je v hladké mouce. V pánvi rozpálíme olej s máslem a plátky smažíme asi 1-2 minuty z každé strany dozlatova. Potom přilijeme 2 dl scezeného vývaru, 2 cl višňovice a krátce 4-6 minut povaříme.
- Na talíře rozdělíme porce jazyka, polijeme omáčkou a servírujeme.