Hovězí jazyk na sardelové pastě

Ingredience


Bobkový list 1 ks
Cibule 1 ks
Griotka 2 cl
Hovězí jazyk 1 ks
Libeček 1 polévková lžíce
Máslo čerstvé 125 g
Mouka pšeničná hladká T 650 2 polévková lžíce
Nové koření celé 4 ks
Olej slunečnicový 1 polévková lžíce
Pepř černý celý 1 kávová lžička
Sardelová pasta 30 g
Sůl 0.5 polévková lžíce
Voda pitná 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Hovězí jazyk dobře omyjeme, vložíme do 1 litru vody. Přidáme sůl, bobkový list, nové koření, celý pepř a očištěnou cibuli se snítkou (1 lžíci) omytého libečku.
  2. Uvařený jazyk vyjmeme z vývaru, ponoříme do studené vody, hned sloupneme a nakrájíme na plátky.
  3. Plátky potřeme sardelovou pastou, obalíme je v hladké mouce. V pánvi rozpálíme olej s máslem a plátky smažíme asi 1-2 minuty z každé strany dozlatova. Potom přilijeme 2 dl scezeného vývaru, 2 cl višňovice a krátce 4-6 minut povaříme.
  4. Na talíře rozdělíme porce jazyka, polijeme omáčkou a servírujeme.