Kuřecí prsa s čabajkou
Ingredience
Česnek |
5 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Klobása - Čabajka |
200 g |
Kuřecí prsa |
500 g |
Olej rostlinný |
4 polévková lžíce |
Paprika mletá pálivá |
1 kávová lžička |
Sůl |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Jako první si připravíme pastu na maso, kterou si vyrobíme z oleje, mleté pálivé papriky, soli a rozetřených 5 stroužků česneku.
- Kuřecí prsa omyjeme, osušíme, nakrájíme na plátky a lehce naklepeme. Česnekovou pastou potřeme kuřecí plátky a necháme uležet nejméně 1/4 hodiny.
- Na rozpáleném oleji smažíme naložené maso tak dlouho, dokud nezměkne. Ve vzniklé šťávě osmahneme tenká kolečka cibule a jemně nakrájenou čabajskou klobásu. Touto směsí smažená prsíčka posypeme.