Veronské špagety
Ingredience
Bazalka |
2 polévková lžíce |
Česnek |
5 stroužek |
Olej olivový |
150 ml |
Pažitka |
6 polévková lžíce |
Špagety |
500 g |
Sůl |
1 špetka |
Sýr Ementál (Primátor) |
60 g |
Sýr ovčí tvrdý - Pecorino |
70 g |
Voda pitná |
1 l |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 12 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- V dostatečném množství vroucí osolené vody uvaříme podle návodu na obalu špagety. Poté je scedíme, necháme okapat a udržujeme v teple.
- V misce smícháme nastrouhaný ementál, sýr pecorino, česnek, pažitku, bazalku a sůl. Postupně přiléváme olivový olej, dokud nevznikne hladká omáčka.
- Uvařené špagety zalijeme omáčkou, promícháme a servírujeme na připravené talíře. Před podáváním posypeme nastrouhaným ementálem a nasekanou pažitkou.