Veronské špagety

Ingredience


Bazalka 2 polévková lžíce
Česnek 5 stroužek
Olej olivový 150 ml
Pažitka 6 polévková lžíce
Špagety 500 g
Sůl 1 špetka
Sýr Ementál (Primátor) 60 g
Sýr ovčí tvrdý - Pecorino 70 g
Voda pitná 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V dostatečném množství vroucí osolené vody uvaříme podle návodu na obalu špagety. Poté je scedíme, necháme okapat a udržujeme v teple.
  2. V misce smícháme nastrouhaný ementál, sýr pecorino, česnek, pažitku, bazalku a sůl. Postupně přiléváme olivový olej, dokud nevznikne hladká omáčka.
  3. Uvařené špagety zalijeme omáčkou, promícháme a servírujeme na připravené talíře. Před podáváním posypeme nastrouhaným ementálem a nasekanou pažitkou.