Farfallle s bazalkou a rajskou omáčkou

Ingredience


Bazalka 2 ks
Česnek 1 stroužek
Olej olivový 3 polévková lžíce
Pažitka 1 ks
Pepř černý celý 1 špetka
Rajčata 3 ks
Sůl 1 špetka
Sýr Parmezán 100 g
Těstoviny Farfalle 450 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Ve vroucí osolené vodě vaříme těstoviny podle návodu na obalu, poté je slijeme, necháme okapat a udržujeme v teple.
  2. Na pánvi rozpálíme olivový olej, přidáme na kolečka nakrájený česnek, rajčata, bazalku, sůl, pepř a na mírném ohni smažíme asi 15 minut. Farfalle přidáme do omáčky a důkladně promícháme, za stálého míchání prohřejeme.
  3. Farfalle servírujeme na připravené talíře, posypeme najemno nastrouhaným parmezánem a nasekanou pažitkou.