Farfallle s bazalkou a rajskou omáčkou
Ingredience
Bazalka |
2 ks |
Česnek |
1 stroužek |
Olej olivový |
3 polévková lžíce |
Pažitka |
1 ks |
Pepř černý celý |
1 špetka |
Rajčata |
3 ks |
Sůl |
1 špetka |
Sýr Parmezán |
100 g |
Těstoviny Farfalle |
450 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Ve vroucí osolené vodě vaříme těstoviny podle návodu na obalu, poté je slijeme, necháme okapat a udržujeme v teple.
- Na pánvi rozpálíme olivový olej, přidáme na kolečka nakrájený česnek, rajčata, bazalku, sůl, pepř a na mírném ohni smažíme asi 15 minut. Farfalle přidáme do omáčky a důkladně promícháme, za stálého míchání prohřejeme.
- Farfalle servírujeme na připravené talíře, posypeme najemno nastrouhaným parmezánem a nasekanou pažitkou.