Kuřecí roládky s divokým kořením
Ingredience
Bobkový list |
1 ks |
Cibule |
2 ks |
Jalovec |
3 ks |
Kuřecí stehna |
500 g |
Marmeláda ostružinová |
20 g |
Máslo čerstvé |
100 g |
Mouka pšeničná hladká |
100 g |
Nové koření celé |
2 ks |
Pepř bílý |
1 špetka |
Pepř černý celý |
3 ks |
Protlak rajčatový |
30 g |
Sůl |
2 g |
Tymián sušený |
1 špetka |
Vejce slepičí |
2 ks |
Víno červené |
200 ml |
Voda pitná |
2 dl |
Koření Hubert |
1 špetka |
Olej rostlinný |
50 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Kuřecí stehna vykostíme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na pláty. Maso lehce naklepeme, osolíme, ochutíme kořením na divočinu nebo podobným kořením. Potom maso necháme odležet.
- Celá vejce rozšleháme vidličkou, osolíme a přidáme tymián. Z tohoto těsta na části rozpáleného oleje upečeme malé omelety.
- Omeletky dáme na plátky masa a svineme. Konce zpevníme malými špízovými jehlami, párátky nebo nití.
- Na zbylém oleji a másle osmahneme na větší kolečka nakrájenou cibuli. Do pekáčku na cibuli položíme maso.
- Potom přidáme rajský protlak a podlijeme vodou (asi 2 dcl).
- Pečeme přiklopené ve středně vyhřáté troubě asi půl hodiny.
- Po půl hodině maso odkryjeme a otočíme. Pečeme, dokud není maso měkké. Potom maso z pekáčku vyndáme.
- Vzniklou šťávu zahustíme jíškou, dochutíme ostružinovou marmeládou a ještě chvíli povaříme. Dochutíme červeným vínem.
- Do této omáčky vložíme zpět kuřecí rolky.