Kuřecí roládky s divokým kořením

Ingredience


Bobkový list 1 ks
Cibule 2 ks
Jalovec 3 ks
Kuřecí stehna 500 g
Marmeláda ostružinová 20 g
Máslo čerstvé 100 g
Mouka pšeničná hladká 100 g
Nové koření celé 2 ks
Pepř bílý 1 špetka
Pepř černý celý 3 ks
Protlak rajčatový 30 g
Sůl 2 g
Tymián sušený 1 špetka
Vejce slepičí 2 ks
Víno červené 200 ml
Voda pitná 2 dl
Koření Hubert 1 špetka
Olej rostlinný 50 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kuřecí stehna vykostíme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na pláty. Maso lehce naklepeme, osolíme, ochutíme kořením na divočinu nebo podobným kořením. Potom maso necháme odležet.
  2. Celá vejce rozšleháme vidličkou, osolíme a přidáme tymián. Z tohoto těsta na části rozpáleného oleje upečeme malé omelety.
  3. Omeletky dáme na plátky masa a svineme. Konce zpevníme malými špízovými jehlami, párátky nebo nití.
  4. Na zbylém oleji a másle osmahneme na větší kolečka nakrájenou cibuli. Do pekáčku na cibuli položíme maso.
  5. Potom přidáme rajský protlak a podlijeme vodou (asi 2 dcl).
  6. Pečeme přiklopené ve středně vyhřáté troubě asi půl hodiny.
  7. Po půl hodině maso odkryjeme a otočíme. Pečeme, dokud není maso měkké. Potom maso z pekáčku vyndáme.
  8. Vzniklou šťávu zahustíme jíškou, dochutíme ostružinovou marmeládou a ještě chvíli povaříme. Dochutíme červeným vínem.
  9. Do této omáčky vložíme zpět kuřecí rolky.