Gratinované brambory s čedarem

Ingredience


Brambory 10 ks
Máslo čerstvé 55 g
Mléko polotučné 125 ml
Pažitka 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Smetana 12% (konzumní) 125 ml
Sůl 1 špetka
Sýr Čedar 60 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Brambory omyjeme a posolíme. Plech lehce vymastíme a brambory na něj rozložíme, pečeme v troubě předehřáté na 200°C asi 40 minut.
  2. Plech s brambory vyjmeme, necháme vychladnout, vnitřky brambor vydlabeme lžící a vydlabanou hmotu vložíme do připravené misky. Do misky k bramborové hmotě přidáme mléko, smetanu, sůl, pepř a vše promícháme.
  3. Takto připravenou bramborovou směsí plníme vydlabané brambory, klademe je na plech, posypeme nastrouhaným čedarem a dáme péct znova do trouby. Pečeme ještě dalších 35 minut. Po vyjmutí z trouby ihned podáváme a zdobíme najemno nasekanou pažitkou.