Pečený špenát s mozzarellou
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Mozzarella |
200 g |
Olej olivový |
6 polévková lžíce |
Ořechy vlašské |
3 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Špenát listový čerstvý |
150 g |
Sůl |
1 špetka |
Sýr Čedar |
6 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Špenát omyjeme, očistíme a z listů vykrojíme tuhé stonky. Plech pokapeme olivovým olejem a přidáme najemno nasekaný česnek.
- Špenátové listy rozdělíme na plech a zakápneme zbytkem olivového oleje, posypeme na kostičky nakrájenou mozzarellou a nasekanými vlašskými ořechy.
- Vše posypeme čedarem, osolíme, opepříme a vložíme do trouby předehřáté na 220°C, kde špenát pečeme 20 minut.
- Po upečení ihned podáváme.