Exotická pizza

Ingredience


Cukr krupice 18 g
Droždí 22.5 g
Mouka pšeničná hladká T 650 650 g
Olej olivový 52.5 ml
Sůl 1.5 špetka
Voda pitná 322.5 ml
Cibulka jarní 3 ks
Cukr krupice 0.5 kávová lžička
Jehněčí maso 100 g
Kompot ananasový 200 g
Mouka kukuřičná 1 polévková lžíce
Omáčka sójová 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Rajčata 8 ks
Sýr Parmezán 200 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Základní těsto na pizzu [20279]:
  2. Z cukru, droždí a 90 ml vlažné vody necháme vzejít kvásek. Mouku smícháme se solí, zbylou vlažnou vodou, olejem, kváskem a vypracujeme v hladké těsto, které se nelepí. Velkou mísu vytřeme olivovým olejem a těsto v ní vyválíme, poté necháme přikryté utěrkou kynout cca 1,5 hodiny.
  3. Vykynuté těsto rozdělíme na 2 díly, každý z nich vyválíme na kolo o průměru cca 30 cm. Okraje necháme mírně zvednuté.
  4. Takto připravené těsto zdobíme dle receptu, pečeme na olejem vymazaném plechu, podsypané kukuřičnou moukou.
  5. Jehněčí maso nakrájíme na nudličky. V misce smícháme cukr, pepř, sójovou omáčku, přidáme jehněčí maso a necháme chvíli marinovat.
  6. Cherry rajčátka omyjeme, očistíme a rozkrojíme na poloviny. Kolečka ananasu necháme okapat.
  7. Těsto na pizzu rozložíme na plech a vypacujeme z něj korpus, na který klademe marinované jehněčí maso, cibulky, ananas a cherry rajčátka. Parmezán nastrouháme nahrubo a posypeme jím povrch pizzy.
  8. Troubu předehřejeme na 200°C a pizzu v ní pečeme asi 30 minut.