Exotická pizza
Ingredience
Cukr krupice |
18 g |
Droždí |
22.5 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
650 g |
Olej olivový |
52.5 ml |
Sůl |
1.5 špetka |
Voda pitná |
322.5 ml |
Cibulka jarní |
3 ks |
Cukr krupice |
0.5 kávová lžička |
Jehněčí maso |
100 g |
Kompot ananasový |
200 g |
Mouka kukuřičná |
1 polévková lžíce |
Omáčka sójová |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rajčata |
8 ks |
Sýr Parmezán |
200 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Základní těsto na pizzu [20279]:
- Z cukru, droždí a 90 ml vlažné vody necháme vzejít kvásek. Mouku smícháme se solí, zbylou vlažnou vodou, olejem, kváskem a vypracujeme v hladké těsto, které se nelepí. Velkou mísu vytřeme olivovým olejem a těsto v ní vyválíme, poté necháme přikryté utěrkou kynout cca 1,5 hodiny.
- Vykynuté těsto rozdělíme na 2 díly, každý z nich vyválíme na kolo o průměru cca 30 cm. Okraje necháme mírně zvednuté.
- Takto připravené těsto zdobíme dle receptu, pečeme na olejem vymazaném plechu, podsypané kukuřičnou moukou.
- Jehněčí maso nakrájíme na nudličky. V misce smícháme cukr, pepř, sójovou omáčku, přidáme jehněčí maso a necháme chvíli marinovat.
- Cherry rajčátka omyjeme, očistíme a rozkrojíme na poloviny. Kolečka ananasu necháme okapat.
- Těsto na pizzu rozložíme na plech a vypacujeme z něj korpus, na který klademe marinované jehněčí maso, cibulky, ananas a cherry rajčátka. Parmezán nastrouháme nahrubo a posypeme jím povrch pizzy.
- Troubu předehřejeme na 200°C a pizzu v ní pečeme asi 30 minut.