Krevety okořeněné chilli, mátou a zázvorem

Ingredience


Čekanka 1 ks
Krevety tygří - loupané 36 ks
Limetka 1 ks
Potočnice 1 hrst
Česnek 1 stroužek
Chilli paprička 3 ks
Limetková šťáva 2 polévková lžíce
Máta 30 g
Olej olivový 4 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 špetka
Zázvor celý 2 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V míse smícháme limetkovou šťávu, lístky máty, nastrouhaný zázvor, nadrobno nakrájené chilli papričky, nadrobno nakrájený česnek, olivový olej, sůl a pepř. Dobře promícháme a do vzniklé marinády přidáme vyloupané, uvařené krevety. Znovu promícháme a necháme marinovat asi 1 hodinu.
  2. Na talíře rozložíme omyté čekankové listy, poklademe je krevetami a přelijeme marinádou. Obložíme omytou potočnicí a dílky limetky.