Krevety okořeněné chilli, mátou a zázvorem
Ingredience
Čekanka |
1 ks |
Krevety tygří - loupané |
36 ks |
Limetka |
1 ks |
Potočnice |
1 hrst |
Česnek |
1 stroužek |
Chilli paprička |
3 ks |
Limetková šťáva |
2 polévková lžíce |
Máta |
30 g |
Olej olivový |
4 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 špetka |
Zázvor celý |
2 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- V míse smícháme limetkovou šťávu, lístky máty, nastrouhaný zázvor, nadrobno nakrájené chilli papričky, nadrobno nakrájený česnek, olivový olej, sůl a pepř. Dobře promícháme a do vzniklé marinády přidáme vyloupané, uvařené krevety. Znovu promícháme a necháme marinovat asi 1 hodinu.
- Na talíře rozložíme omyté čekankové listy, poklademe je krevetami a přelijeme marinádou. Obložíme omytou potočnicí a dílky limetky.