Skopové maso na oreganu
Ingredience
Brambory vařené |
400 g |
Cibule |
100 g |
Mouka pšeničná hladká |
30 g |
Oregano čerstvé |
30 g |
Pepř černý mletý |
3 g |
Skopová plec |
600 g |
Slanina vepřová |
150 g |
Sůl |
10 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 100 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Maso nakrájíme na kostky, cibuli nadrobno, slaninu na drobné kostičky, máme-li čerstvou dobromysl, posekáme ji. Můžeme použít i sušenou.
- V hrnci rozškvaříme kostičky slaniny, přisypeme cibuli a osmahneme dozlatova, přidáme maso, orestujeme, osolíme, opepříme a pár minut podusíme ve vlastní šťávě. Tekutinu vysmahneme na tuk, zasypeme moukou, promícháme s tukem, krátce orestujeme a zalijeme vodou. Přivedeme k varu, přisypeme polovinu oregana a vaříme 1 a 1/2 hodiny. Nyní přisypeme druhou polovinu oregana, promícháme, necháme 2 minuty povařit, aby se rozvinula vůně oregana a odstavíme.
- Maso s omáčkou rozdělíme na talíře a doplníme vařenými bramborami.