Skopové kotlety s jablky a párkem
Ingredience
Anglická slanina |
100 g |
Jablka |
1000 g |
Párky jemné |
120 g |
Pepř černý mletý |
4 g |
Sádlo škvařené |
80 g |
Skopové kotlety |
600 g |
Sůl |
15 g |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Kotlety naklepeme, osolíme a opepříme. Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme nahrubo. Párky oloupeme a nakrájíme na kolečka, slaninu na tenké plátky.
- V pánvi rozehřejeme sádlo, a usmažíme na něm kotlety z obou stran dozlatova. Kotlety vyjmeme a udržujeme v teple. Do pánve na tuk vložíme párky a plátky slaniny, osmahneme a také vyndáme. Na tuk v pánvi nasypeme jablka, orestujeme a podusíme ve vlastní šťávě.
- Na talíře rozdělíme dušená jablka, navrch položíme kotlety a obložíme párky a slaninou.