Crostini s fazolovým krémem
Ingredience
Bageta |
12 krajíc |
Česnek |
1 stroužek |
Estragon |
1 polévková lžíce |
Fazole |
100 g |
Olej olivový extra panenský |
3 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Šalotka |
1 ks |
Sůl |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Bagetu nakrájenou na plátky potřeme po obou stranách částí oleje, osolíme a opepříme. Urovnáme na plech a pečeme v mírně vyhřáté troubě asi 15 minut dokřupava.
- Do hrnce s vroucí vodou vsypeme vyloupané zelené fazole, povaříme 2 minuty, scedíme a zchladíme studenou vodou. Z fazolí sloupneme tvrdou slupku.
- Několik fazolí necháme stranou na ozdobu a zbylé vsypeme do mixeru spolu s oloupanou šalotkou, česnekem, zbylým olejem a estragonem. Vše rozmixujeme na pastu, kterou osolíme a opepříme.
- Topinky pastou potřeme těsně před podáváním. Ozdobíme celými fazolemi a opepříme.