Crostini s fazolovým krémem

Ingredience


Bageta 12 krajíc
Česnek 1 stroužek
Estragon 1 polévková lžíce
Fazole 100 g
Olej olivový extra panenský 3 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Šalotka 1 ks
Sůl 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Bagetu nakrájenou na plátky potřeme po obou stranách částí oleje, osolíme a opepříme. Urovnáme na plech a pečeme v mírně vyhřáté troubě asi 15 minut dokřupava.
  2. Do hrnce s vroucí vodou vsypeme vyloupané zelené fazole, povaříme 2 minuty, scedíme a zchladíme studenou vodou. Z fazolí sloupneme tvrdou slupku.
  3. Několik fazolí necháme stranou na ozdobu a zbylé vsypeme do mixeru spolu s oloupanou šalotkou, česnekem, zbylým olejem a estragonem. Vše rozmixujeme na pastu, kterou osolíme a opepříme.
  4. Topinky pastou potřeme těsně před podáváním. Ozdobíme celými fazolemi a opepříme.