Vol-au-vents se žampiony
Ingredience
Listové těsto |
375 g |
Olej olivový |
4 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 špetka |
Tapenáda se zelenými olivami |
2 polévková lžíce |
Tymián čerstvý |
2 polévková lžíce |
Vejce slepičí |
1 ks |
Zakysaná smetana |
1 polévková lžíce |
Žampiony čerstvé |
20 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěné žampiony vložíme do mísy, zalijeme olejem, posypeme nasekaným tymiánem, osolíme a opepříme. Vše dobře promícháme.
- V jiné míse smícháme tapenadu se zakysanou smetanou.
- Na pracovní desce rozválíme těsto na plát a kulatou formičkou vykrojíme 20 kruhů. V každém kruhu vytvoříme menší formičkou mělký zářez. Kruhy urovnáme na plech a do vyznačených středů naneseme kopečky tapenadové směsi. Navrch vždy položíme žampion a okraje kruhů potřeme vejcem.
- Pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia asi 15 minut dozlatova.