Vol-au-vents se žampiony

Vol-au-vents se žampiony - obrázek

Ingredience


Listové těsto 375 g
Olej olivový 4 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 špetka
Tapenáda se zelenými olivami 2 polévková lžíce
Tymián čerstvý 2 polévková lžíce
Vejce slepičí 1 ks
Zakysaná smetana 1 polévková lžíce
Žampiony čerstvé 20 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěné žampiony vložíme do mísy, zalijeme olejem, posypeme nasekaným tymiánem, osolíme a opepříme. Vše dobře promícháme.
  2. V jiné míse smícháme tapenadu se zakysanou smetanou.
  3. Na pracovní desce rozválíme těsto na plát a kulatou formičkou vykrojíme 20 kruhů. V každém kruhu vytvoříme menší formičkou mělký zářez. Kruhy urovnáme na plech a do vyznačených středů naneseme kopečky tapenadové směsi. Navrch vždy položíme žampion a okraje kruhů potřeme vejcem.
  4. Pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia asi 15 minut dozlatova.