Tartlety s uzeným pstruhem
Ingredience
Máslo čerstvé |
75 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
125 g |
Vejce slepičí |
1 ks |
Citronová kůra |
1 špetka |
Citronová šťáva |
0.5 kávová lžička |
Kapary |
1 kávová lžička |
Kopr čerstvý |
2 polévková lžíce |
Křen smetanový |
1 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Pstruh uzený |
200 g |
Sůl |
1 špetka |
Vaječný žloutek slepičí |
4 ks |
Zakysaná smetana |
115 g |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- V robotu zpracujeme mouku, máslo a špetku soli na drobenku. Přidáme vejce a zpracováváme dál až vznikne propojené těsto.
- Těsto rozdělíme na 6 dílů a rozválíme na placky. Vyložíme jimi kulaté formičky o průměru 10cm. Na těsto položíme kolečka pečicího papíru, zatížíme fazolemi a vložíme na 30 minut do chladničky.
- Korpusy pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia 10 minut, potom papír s fazolemi odstraníme a pečeme ještě 5 minut.
- V míse smícháme zakysanou smetanu s křenem, citronovou šťávou, kůrou a kapary. Vmícháme žloutky, na lupínky rozebraného pstruha a nasekaný kopr. Náplň osolíme a opepříme.
- Korpusy naplníme připravenou směsí a tartlety pečeme ještě 10-15 minut. Po upečení necháme chvíli ve formičkách, vyjmeme a ihned podáváme.