Tartlety s uzeným pstruhem

Ingredience


Máslo čerstvé 75 g
Mouka pšeničná hladká T 650 125 g
Vejce slepičí 1 ks
Citronová kůra 1 špetka
Citronová šťáva 0.5 kávová lžička
Kapary 1 kávová lžička
Kopr čerstvý 2 polévková lžíce
Křen smetanový 1 kávová lžička
Pepř černý mletý 1 špetka
Pstruh uzený 200 g
Sůl 1 špetka
Vaječný žloutek slepičí 4 ks
Zakysaná smetana 115 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V robotu zpracujeme mouku, máslo a špetku soli na drobenku. Přidáme vejce a zpracováváme dál až vznikne propojené těsto.
  2. Těsto rozdělíme na 6 dílů a rozválíme na placky. Vyložíme jimi kulaté formičky o průměru 10cm. Na těsto položíme kolečka pečicího papíru, zatížíme fazolemi a vložíme na 30 minut do chladničky.
  3. Korpusy pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia 10 minut, potom papír s fazolemi odstraníme a pečeme ještě 5 minut.
  4. V míse smícháme zakysanou smetanu s křenem, citronovou šťávou, kůrou a kapary. Vmícháme žloutky, na lupínky rozebraného pstruha a nasekaný kopr. Náplň osolíme a opepříme.
  5. Korpusy naplníme připravenou směsí a tartlety pečeme ještě 10-15 minut. Po upečení necháme chvíli ve formičkách, vyjmeme a ihned podáváme.