Zelené fazole se šunkou

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Cibule 1 ks
Fazole 500 g
Olej olivový 2 polévková lžíce
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Šunka Serrano 200 g
Víno bílé 120 ml
Vývar drůbeží 200 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V kastrole rozehřejeme olej a zvolna na něm orestujeme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme na kostičky nakrájenou šunku, rozmělněný česnek a rastujeme dál, aby šunka začala zlátnout. Přidáme vyloupané zelené fazole, podlijeme vínem a za občasného promíchání vaříme 8-10 minut.
  2. Snížíme příkon tepla, přilijeme vývar, promícháme a povaříme dalších 10 minut.
  3. Hotový pokrm upravíme na mísu, posypeme nasekanou petrželkou a ihned podáváme.
  4. Můžeme doplnit opečeným chlebem.