Skopový guláš s hráškem

Ingredience


Česnek 20 g
Cibule 80 g
Hrášek mražený 200 g
Kukuřice cukrová nakládaná 80 g
Máslo čerstvé 40 g
Mouka pšeničná hladká 40 g
Pepř černý mletý 3 g
Protlak rajčatový 40 g
Rýže dušená 400 g
Sádlo škvařené 50 g
Skopová plec 600 g
Sůl 10 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Maso nakrájíme na kostky, cibuli nadrobno, česnek prolisujeme.
  2. V hrnci roztavíme sádlo, přisypeme cibuli a osmahneme dozlatova. Přidáme maso, orestujeme a jakmile pustí šťávu, osolíme a opepříme. Dusíme ve vlastní šťávě do vysmahnutí na tuk. Přimícháme rajčatový protlak, zasypeme moukou, promícháme, zalijeme vodou a vaříme 1 hodinu.
  3. V pánvi orestujeme na másle rozmražený hrášek se scezenou kukuřicí a přidáme do guláše, dochutíme česnekem. Povaříme ještě 20 minut a odstavíme.
  4. Guláš rozdělíme na talíře a doplníme dušenou rýží.