Skopový guláš s hráškem
Ingredience
Česnek |
20 g |
Cibule |
80 g |
Hrášek mražený |
200 g |
Kukuřice cukrová nakládaná |
80 g |
Máslo čerstvé |
40 g |
Mouka pšeničná hladká |
40 g |
Pepř černý mletý |
3 g |
Protlak rajčatový |
40 g |
Rýže dušená |
400 g |
Sádlo škvařené |
50 g |
Skopová plec |
600 g |
Sůl |
10 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 100 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Maso nakrájíme na kostky, cibuli nadrobno, česnek prolisujeme.
- V hrnci roztavíme sádlo, přisypeme cibuli a osmahneme dozlatova. Přidáme maso, orestujeme a jakmile pustí šťávu, osolíme a opepříme. Dusíme ve vlastní šťávě do vysmahnutí na tuk. Přimícháme rajčatový protlak, zasypeme moukou, promícháme, zalijeme vodou a vaříme 1 hodinu.
- V pánvi orestujeme na másle rozmražený hrášek se scezenou kukuřicí a přidáme do guláše, dochutíme česnekem. Povaříme ještě 20 minut a odstavíme.
- Guláš rozdělíme na talíře a doplníme dušenou rýží.