Pikantní krůtí hamburgery

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Cibule 1 ks
Hořčice Dijonská 2 kávová lžička
Krůtí maso 450 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 2 polévková lžíce
Rajčata 1 ks
Salát hlávkový 0.5 ks
Strouhanka 60 g
Sůl 0.5 kávová lžička
Vaječný bílek slepičí 1 ks
Žemle tuková 4 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyté krůtí maso umeleme a v míse promícháme s oloupanou, jemně nasekanou cibulí, petrželkou, hořčicí, nasekaným česnekem, bílkem a strouhankou. Směs osolíme a opepříme.
  2. Z připravené masové směsi vytvarujeme 4 placičky silné asi 4cm. Smažíme je na pánvi na rozehřátém oleji 3-4 minuty po každé straně.
  3. Žemle rozkrojíme a nasucho opečeme. Do každé žemle vložíme placičku spolu s plátkem omytého rajčete a trochou omytého, nakrájeného salátu.
  4. Ihned podáváme.