Pikantní krůtí hamburgery
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Hořčice Dijonská |
2 kávová lžička |
Krůtí maso |
450 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
2 polévková lžíce |
Rajčata |
1 ks |
Salát hlávkový |
0.5 ks |
Strouhanka |
60 g |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Vaječný bílek slepičí |
1 ks |
Žemle tuková |
4 ks |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 6 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omyté krůtí maso umeleme a v míse promícháme s oloupanou, jemně nasekanou cibulí, petrželkou, hořčicí, nasekaným česnekem, bílkem a strouhankou. Směs osolíme a opepříme.
- Z připravené masové směsi vytvarujeme 4 placičky silné asi 4cm. Smažíme je na pánvi na rozehřátém oleji 3-4 minuty po každé straně.
- Žemle rozkrojíme a nasucho opečeme. Do každé žemle vložíme placičku spolu s plátkem omytého rajčete a trochou omytého, nakrájeného salátu.
- Ihned podáváme.