Knedlíčky z tresky s koprovou omáčkou

Ingredience


Bobkový list 1 ks
Celer bulvový 100 g
Cibule 1 ks
Křen 100 g
Máslo čerstvé 40 g
Mléko polotučné 40 ml
Mrkev kořen 100 g
Nové koření celé 2 g
Pepř černý mletý 6 g
Petržel kořen 100 g
Rohlíky bílé 2 ks
Strouhanka 20 g
Sůl 9 g
Treska aljašská 900 g
Vejce slepičí 2 ks
Zakysaná smetana 250 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Rybu očistíme, stáhneme kůži, vykostíme. Na másle osmažíme cibulku nadrobno, přidáme nakrájený rohlík namočený v mléce a vše i s rybou umeleme na masovém strojku. Přidáme vejce, strouhanku, sůl a pepř a dokonale promícháme.
  2. Zbytky z ryby, kořenovou zeleninu a koření přivedeme k varu, z promíchané hmoty vytvoříme kuličky a vhodíme do vývaru. Vaříme asi 20 minut, vyjmeme a necháme okapat na cedníku. Podáváme s křenovou omáčkou ze zakysané smetany a nastrouhaného křenu.