Knedlíčky z tresky s koprovou omáčkou
Ingredience
Bobkový list |
1 ks |
Celer bulvový |
100 g |
Cibule |
1 ks |
Křen |
100 g |
Máslo čerstvé |
40 g |
Mléko polotučné |
40 ml |
Mrkev kořen |
100 g |
Nové koření celé |
2 g |
Pepř černý mletý |
6 g |
Petržel kořen |
100 g |
Rohlíky bílé |
2 ks |
Strouhanka |
20 g |
Sůl |
9 g |
Treska aljašská |
900 g |
Vejce slepičí |
2 ks |
Zakysaná smetana |
250 ml |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Rybu očistíme, stáhneme kůži, vykostíme. Na másle osmažíme cibulku nadrobno, přidáme nakrájený rohlík namočený v mléce a vše i s rybou umeleme na masovém strojku. Přidáme vejce, strouhanku, sůl a pepř a dokonale promícháme.
- Zbytky z ryby, kořenovou zeleninu a koření přivedeme k varu, z promíchané hmoty vytvoříme kuličky a vhodíme do vývaru. Vaříme asi 20 minut, vyjmeme a necháme okapat na cedníku. Podáváme s křenovou omáčkou ze zakysané smetany a nastrouhaného křenu.