Tofu s hráškem a houbami
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Hrášek |
100 g |
Olej rostlinný |
6 polévková lžíce |
Shiitake houby |
25 g |
Solamyl - bramborový škrob |
4 polévková lžíce |
Sýr sójový - Tofu |
450 g |
Zázvor mletý |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Do mísy vložíme čínské houby, zalijeme vroucí vodou, aby byly potopené a necháme 10 minut stát.
- Tofu pokrájíme na kostičky. Do další mísy dáme solamyl, přidáme tofu a promícháme.
- Ve woku rozehřejeme olej, vložíme do něj kostky tofu a smažíme 3 minuty. Poté vyndáme a necháme okapat. Necháme ve woku 2 lžíce oleje, přidáme nasekaný česnek, čínské houby a zázvor a smažíme 3 minuty.
- Přidáme tofu a hrášek. Prohříváme a ihned podáváme.