Slavnostní indické kari
Ingredience
Brambory |
225 g |
Celer řapíkatý |
3 ks |
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Cizrna konzervovaná |
400 g |
Fazolové lusky zelené |
125 g |
Garam masala |
1 polévková lžíce |
Hrozinky |
25 g |
Jablka |
1 ks |
Jogurt bílý |
1.5 dl |
Kari koření |
1 polévková lžíce |
Květák |
225 g |
Máta |
1 polévková lžíce |
Olej rostlinný |
1 polévková lžíce |
Protlak rajčatový |
1 polévková lžíce |
Rýže Basmati |
175 g |
Vývar zeleninový |
6 dl |
Žampiony čerstvé |
175 g |
Zázvor mletý |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 55 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Olej rozehřejeme ve velkém hrnci, přidáme pokrájenou cibuli, rozetřený česnek, celer a pokrájené jablko a smažíme 4 minuty. Přidáme kari a zázvor a povaříme ještě minutu.
- Necháme okapat cizrnu a s pokrájenými fazolkami, květákem, bramborami, vývarem, hrozinkami, žampiony a rajčatovým protlakem přidáme do cibulové směsi. Přivedeme k varu a pod pokličkou dusíme 40 minut.
- Smícháme mátu a jogurt v misce a zakryté dáme vychladit do lednice.
- Ve velkém hrnci s mírně osolenou vodou uvaříme rýži, až změkne. Necháme okapat, propláchneme vodou a necháme znovu okapat.
- Do kari vmícháme těsně před podáváním garam masalu.
- Hotový pokrm rozdělíme na 4 talíře a podáváme s rýží. Ve zvláštní misce podáváme mátu s jogurtem.