Slavnostní indické kari

Ingredience


Brambory 225 g
Celer řapíkatý 3 ks
Česnek 2 stroužek
Cibule 1 ks
Cizrna konzervovaná 400 g
Fazolové lusky zelené 125 g
Garam masala 1 polévková lžíce
Hrozinky 25 g
Jablka 1 ks
Jogurt bílý 1.5 dl
Kari koření 1 polévková lžíce
Květák 225 g
Máta 1 polévková lžíce
Olej rostlinný 1 polévková lžíce
Protlak rajčatový 1 polévková lžíce
Rýže Basmati 175 g
Vývar zeleninový 6 dl
Žampiony čerstvé 175 g
Zázvor mletý 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Olej rozehřejeme ve velkém hrnci, přidáme pokrájenou cibuli, rozetřený česnek, celer a pokrájené jablko a smažíme 4 minuty. Přidáme kari a zázvor a povaříme ještě minutu.
  2. Necháme okapat cizrnu a s pokrájenými fazolkami, květákem, bramborami, vývarem, hrozinkami, žampiony a rajčatovým protlakem přidáme do cibulové směsi. Přivedeme k varu a pod pokličkou dusíme 40 minut.
  3. Smícháme mátu a jogurt v misce a zakryté dáme vychladit do lednice.
  4. Ve velkém hrnci s mírně osolenou vodou uvaříme rýži, až změkne. Necháme okapat, propláchneme vodou a necháme znovu okapat.
  5. Do kari vmícháme těsně před podáváním garam masalu.
  6. Hotový pokrm rozdělíme na 4 talíře a podáváme s rýží. Ve zvláštní misce podáváme mátu s jogurtem.