Lasagne se zeleninovou směsí
Ingredience
Bazalka |
2 polévková lžíce |
Celer řapíkatý |
2 ks |
Česnek |
2 stroužek |
Chilli koření mleté |
0.5 kávová lžička |
Cibule červená |
1 ks |
Cuketa |
1 ks |
Hořčice |
1 kávová lžička |
Kmín mletý |
0.5 kávová lžička |
Lasagne |
8 plátek |
Lilek |
1 ks |
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
Mléko polotučné |
3 dl |
Mouka pšeničná hladká |
1 polévková lžíce |
Olej rostlinný |
3 polévková lžíce |
Paprika červená |
1 ks |
Paprika zelená |
1 ks |
Paprika žlutá |
1 ks |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Protlak rajčatový |
3 dl |
Rajčata |
2 ks |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr Čedar |
75 g |
Vejce slepičí |
1 ks |
Vývar zeleninový |
1.5 dl |
Žampiony čerstvé |
225 g |
-
Doba přípravy: 35 min
-
Doba vaření: 55 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Plátky lilku dáme do cedníku, posypeme solí a necháme stát 20 minut. Poté opláchneme studenou vodou a necháme stranou okapat.
- Rozpálíme na pánvi olej a osmahneme pokrájenou cibuli a rozetřený česnek, přidáme pokrájené papriky, celer, houby a cuketu a smažíme 4 minuty. Vmícháme chilli, kmín, rajčatový protlak, rajčata, sůl, pepř a polovinu bazalky.
- V pánvi rozpustíme máslo, vmícháme mouku a smažíme minutu. Sundáme z ohně, přilijeme vývar a mléko, vrátíme na oheň a přidáme hořčici a polovinu sýra. Za neustálého míchání vaříme, dokud nezhoustne. Přidáme bazalku a sundáme z ohně. Přimícháme vejce.
- Do zapékací nádoby dáme polovinu lasagní, na ně dáme polovinu zeleniny, polovinu rajčatové omáčky a pak polovinu lilku. Zopakujeme postup a navrch dáme sýrovou omáčku. Posypeme sýrem a v předehřáté troubě na 180 stupňů pečeme 40 minut. Ihned podáváme.