Lasagne se zeleninovou směsí

Ingredience


Bazalka 2 polévková lžíce
Celer řapíkatý 2 ks
Česnek 2 stroužek
Chilli koření mleté 0.5 kávová lžička
Cibule červená 1 ks
Cuketa 1 ks
Hořčice 1 kávová lžička
Kmín mletý 0.5 kávová lžička
Lasagne 8 plátek
Lilek 1 ks
Máslo čerstvé 2 polévková lžíce
Mléko polotučné 3 dl
Mouka pšeničná hladká 1 polévková lžíce
Olej rostlinný 3 polévková lžíce
Paprika červená 1 ks
Paprika zelená 1 ks
Paprika žlutá 1 ks
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Protlak rajčatový 3 dl
Rajčata 2 ks
Sůl 1 kávová lžička
Sýr Čedar 75 g
Vejce slepičí 1 ks
Vývar zeleninový 1.5 dl
Žampiony čerstvé 225 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Plátky lilku dáme do cedníku, posypeme solí a necháme stát 20 minut. Poté opláchneme studenou vodou a necháme stranou okapat.
  2. Rozpálíme na pánvi olej a osmahneme pokrájenou cibuli a rozetřený česnek, přidáme pokrájené papriky, celer, houby a cuketu a smažíme 4 minuty. Vmícháme chilli, kmín, rajčatový protlak, rajčata, sůl, pepř a polovinu bazalky.
  3. V pánvi rozpustíme máslo, vmícháme mouku a smažíme minutu. Sundáme z ohně, přilijeme vývar a mléko, vrátíme na oheň a přidáme hořčici a polovinu sýra. Za neustálého míchání vaříme, dokud nezhoustne. Přidáme bazalku a sundáme z ohně. Přimícháme vejce.
  4. Do zapékací nádoby dáme polovinu lasagní, na ně dáme polovinu zeleniny, polovinu rajčatové omáčky a pak polovinu lilku. Zopakujeme postup a navrch dáme sýrovou omáčku. Posypeme sýrem a v předehřáté troubě na 180 stupňů pečeme 40 minut. Ihned podáváme.