Jemně obalované hřiby

Ingredience


Česnek 1 ks
Hříbky čerstvé 8 ks
Olej olivový 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 0.25 ks
Solamyl 100 g
Strouhanka 100 g
Sůl 1 špetka
Sýr Parmezán 100 g
Vejce slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Hříbky očistíme a nakrájíme na tenké plátky o síle cca 8mm a mírně osolíme.
  2. Vejce rozšleháme a osolíme. Petržel omyjeme, necháme okapat a lístky nadrobno nasekáme. Česnek oloupeme a nasekáme nadrobno.
  3. Do jednotlivých talířů nasypeme strouhanku, maizenu,strouhaný parmazán a petržel. Do každého z nich i do vajec přidáme trošku česneku.
  4. Plátky hříbků rozdělíme a obalujeme v těchto kombinacíh. Jen ve vejcích, nebo vejce, petržel strouhanka, nebo vejce, parmazán, strouhanka, zbytek necháme přírodních.
  5. V pánvi rozpálíme olej a všechny plátky osmažíme po dobu 4-5min, poté necháme na kuchyňském papíru odsát přebytečný tuk a ještě teplé podáváme ochucené čerstvě mletým pepřem.