Koláč z pivního těsta s kandovaným ovocem a kořením
Ingredience
Citronová kůra |
2 kávová lžička |
Cukr krupice |
170 g |
Kandované ovoce |
250 g |
Kypřicí prášek do pečiva |
1 kávová lžička |
Máslo čerstvé |
250 g |
Mouka polohrubá |
600 g |
Muškátový oříšek |
0.5 kávová lžička |
Nové koření mleté |
1 kávová lžička |
Pivo tmavé 10% 3,7% obj. |
250 ml |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
3 ks |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hrubá |
2 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 65 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Máslo rozpustíme v rendlíku, přimícháme kandované ovoce, cukr, smícháme a povaříme. Poté necháme vychladnout.
- Do vychladlé směsi vmícháme pivo, vejce, sůl, strouhanou citronovou kůru, prosátou mouku s kypřicím práškem a mleté koření. Vymícháme hladké těsto, které vlijeme do pekáče, který jsme vymazali máslem a vysypali hrubou moukou. Pomalu pečeme v předehřáté troubě asi hodinu.