Perník s pivem

Ingredience


Badyán 0.5 ks
Cukr krupice 160 g
Hřebíček 1 ks
Hrozinky 1 polévková lžíce
Kypřicí prášek do perníku 1 ks
Máslo čerstvé 190 ml
Med včelí 1.5 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká 210 g
Ořechy vlašské 100 g
Pivo tmavé 10% 3,7% obj. 350 ml
Skořice mletá 0.5 kávová lžička
Vejce slepičí 3 ks
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Mouka pšeničná hrubá 2 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Pivo s máslem, mletým kořením a hrozinkami asi pět minut vaříme a necháme vychladnout.
  2. Vejce s cukrem ušleháme v míse, přidáme med, prosátou mouku s kypřícím práškem a vmícháme prochladlou pivní směs. Nakonec zamícháme do těsta posekané ořechy a těsto vlijeme do formy, kterou jsme vymazali máslem a vysypali hrubou moukou. Pečeme v předehřáté troubě zhruba hodinu.
  3. Perník můžeme vylepšit čokoládovou polevou, případně perník rozřízneme a potřeme marmeládou.