Perník s pivem
Ingredience
Badyán |
0.5 ks |
Cukr krupice |
160 g |
Hřebíček |
1 ks |
Hrozinky |
1 polévková lžíce |
Kypřicí prášek do perníku |
1 ks |
Máslo čerstvé |
190 ml |
Med včelí |
1.5 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká |
210 g |
Ořechy vlašské |
100 g |
Pivo tmavé 10% 3,7% obj. |
350 ml |
Skořice mletá |
0.5 kávová lžička |
Vejce slepičí |
3 ks |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hrubá |
2 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 65 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Pivo s máslem, mletým kořením a hrozinkami asi pět minut vaříme a necháme vychladnout.
- Vejce s cukrem ušleháme v míse, přidáme med, prosátou mouku s kypřícím práškem a vmícháme prochladlou pivní směs. Nakonec zamícháme do těsta posekané ořechy a těsto vlijeme do formy, kterou jsme vymazali máslem a vysypali hrubou moukou. Pečeme v předehřáté troubě zhruba hodinu.
- Perník můžeme vylepšit čokoládovou polevou, případně perník rozřízneme a potřeme marmeládou.