Jablečný závin s pivem

Ingredience


Cukr krupice 4 polévková lžíce
Hrozinky 2 polévková lžíce
Jablka 800 g
Máslo čerstvé 250 g
Mouka polohrubá 500 g
Pivo tmavé 10% 3,7% obj. 200 ml
Skořice mletá 4 kávová lžička
Strouhanka 4 polévková lžíce
Vejce slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Na vál prosejeme mouku, přidáme pokrájené máslo, vlijeme pivo a vypracujeme hladké těsto.
  2. Těsto rozdělíme na čtyři díly, vyválíme čtyři pruhy, posypeme strouhankou, strouhanými jablky, hrozinkami, cukrem a skořicí. Pruhy zavineme, potřeme rozšlehaným vejcem, vložíme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v předehřáté troubě, až těsto zrůžoví.