Jablečný závin s pivem
Ingredience
Cukr krupice |
4 polévková lžíce |
Hrozinky |
2 polévková lžíce |
Jablka |
800 g |
Máslo čerstvé |
250 g |
Mouka polohrubá |
500 g |
Pivo tmavé 10% 3,7% obj. |
200 ml |
Skořice mletá |
4 kávová lžička |
Strouhanka |
4 polévková lžíce |
Vejce slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Na vál prosejeme mouku, přidáme pokrájené máslo, vlijeme pivo a vypracujeme hladké těsto.
- Těsto rozdělíme na čtyři díly, vyválíme čtyři pruhy, posypeme strouhankou, strouhanými jablky, hrozinkami, cukrem a skořicí. Pruhy zavineme, potřeme rozšlehaným vejcem, vložíme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v předehřáté troubě, až těsto zrůžoví.