Těstoviny se zeleninou zelenou
Ingredience
Brokolice |
1 ks |
Chřest zelený |
225 g |
Cuketa |
2 ks |
Fazolové lusky zelené |
125 g |
Hrášek mražený |
125 g |
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
Muškátový oříšek |
1 špetka |
Olej rostlinný |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Petržel - nať |
2 polévková lžíce |
Smetana 33% (šlehačka) |
5 polévková lžíce |
Sůl |
1.5 kávová lžička |
Sýr Parmezán |
50 g |
Těstoviny konzumní |
225 g |
Voda pitná |
3 l |
Vývar zeleninový |
0.5 l |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Těstoviny vaříme v hrnci s osolenou vařící vodou a lžící oleje cca 10 minut. Poté scedíme, necháme okapat a dáme zpět do prázdného hrnce, přikryjeme pokličkou.
- V dalším hrnci s osolenou vařící vodou spaříme rozdělenou brokolici, cuketu, zelené fazolky, chřest. Jakmile začnou měknout, sundáme z plamene a ponoříme do studené vody. Necháme okapat a dáme stranou.
- Hrášek povaříme ve vroucí osolené vodě 3 minuty, poté necháme okapat a propláchneme ve studené vodě.
- Do pánve dáme máslo, přidáme zeleninový vývar a vaříme, přidáme všechnu zeleninu a promícháme, jemně, aby se zelenina nepolámala. Vmícháme smetanu, osolíme, opepříme a přidáme špetku muškátového oříšku.
- Těstoviny vsypeme na mísu a vmícháme petrželku. Přelijeme omáčkou a posypeme strouhaným parmezánem. Ihned podáváme.