Těstoviny se zeleninou zelenou

Ingredience


Brokolice 1 ks
Chřest zelený 225 g
Cuketa 2 ks
Fazolové lusky zelené 125 g
Hrášek mražený 125 g
Máslo čerstvé 2 polévková lžíce
Muškátový oříšek 1 špetka
Olej rostlinný 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Petržel - nať 2 polévková lžíce
Smetana 33% (šlehačka) 5 polévková lžíce
Sůl 1.5 kávová lžička
Sýr Parmezán 50 g
Těstoviny konzumní 225 g
Voda pitná 3 l
Vývar zeleninový 0.5 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Těstoviny vaříme v hrnci s osolenou vařící vodou a lžící oleje cca 10 minut. Poté scedíme, necháme okapat a dáme zpět do prázdného hrnce, přikryjeme pokličkou.
  2. V dalším hrnci s osolenou vařící vodou spaříme rozdělenou brokolici, cuketu, zelené fazolky, chřest. Jakmile začnou měknout, sundáme z plamene a ponoříme do studené vody. Necháme okapat a dáme stranou.
  3. Hrášek povaříme ve vroucí osolené vodě 3 minuty, poté necháme okapat a propláchneme ve studené vodě.
  4. Do pánve dáme máslo, přidáme zeleninový vývar a vaříme, přidáme všechnu zeleninu a promícháme, jemně, aby se zelenina nepolámala. Vmícháme smetanu, osolíme, opepříme a přidáme špetku muškátového oříšku.
  5. Těstoviny vsypeme na mísu a vmícháme petrželku. Přelijeme omáčkou a posypeme strouhaným parmezánem. Ihned podáváme.