Kynuté pivní preclíčky

Ingredience


Cukr krupice 1 kávová lžička
Droždí 25 g
Máslo čerstvé 100 g
Mouka polohrubá 400 g
Pepř černý mletý 0.25 kávová lžička
Pivo světlé 10% 3,9% obj. 220 ml
Sůl 0.5 kávová lžička
Vejce slepičí 1 ks
Sůl hrubozrnná 1 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V míse utřeme droždí s cukrem, přimícháme dvě lžíce vlažného piva, lžíci mouky a na teple necháme vzejít. Poté vsypeme mouku, vlijeme rozpuštěné máslo, zbylé pivo (bez jedné lžíce), žloutek, sůl, pepř a vypracujeme hladké těsto. Pod utěrkou těsto necháme na teple vykynout.
  2. Z vykynutého těsta nakrájíme stejné kousky, z nich vyválíme válečky, stočíme je do tvaru preclíku, vložíme na plech vyložený pečicím papírem, potřeme bílkem rozšlehaným se lžící piva a posypeme hrubou solí. Preclíky pečeme v předehřáté troubě, až zezlátnou.