Kynuté pivní preclíčky
Ingredience
Cukr krupice |
1 kávová lžička |
Droždí |
25 g |
Máslo čerstvé |
100 g |
Mouka polohrubá |
400 g |
Pepř černý mletý |
0.25 kávová lžička |
Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
220 ml |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Vejce slepičí |
1 ks |
Sůl hrubozrnná |
1 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- V míse utřeme droždí s cukrem, přimícháme dvě lžíce vlažného piva, lžíci mouky a na teple necháme vzejít. Poté vsypeme mouku, vlijeme rozpuštěné máslo, zbylé pivo (bez jedné lžíce), žloutek, sůl, pepř a vypracujeme hladké těsto. Pod utěrkou těsto necháme na teple vykynout.
- Z vykynutého těsta nakrájíme stejné kousky, z nich vyválíme válečky, stočíme je do tvaru preclíku, vložíme na plech vyložený pečicím papírem, potřeme bílkem rozšlehaným se lžící piva a posypeme hrubou solí. Preclíky pečeme v předehřáté troubě, až zezlátnou.