Jogurtová panna cotta s nektarinkovým želé
Ingredience
Džus jablečný |
375 ml |
Jogurt bílý |
500 ml |
Med včelí |
2 polévková lžíce |
Nektarinka |
4 ks |
Voda z pomerančových květů |
1 polévková lžíce |
Želatina bílá plátky |
4 plátek |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Želatinu namočíme do studené vody. Mezitím zahřejeme v kastrůlku jogurt s medem, odstavíme a vmícháme 2 plátky želatiny. Směs rozdělíme do 4 vyšších pohárků a necháme ztuhnout v lednici.
- Zahřejeme jablečný džus, přidáme pomerančovou vodu, odstavíme a vmícháme zbytek želatiny.
- Do vychlazených pohárků položíme na jogurt nektarinku, uvařenou v páře a vychlazenou, zalijeme připraveným želé a opět dáme do lednice. Když dezert ztuhne, podáváme.