Pizza s čočkou a ratatouille
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Čočka zelená Puy |
60 g |
Cuketa |
0.5 ks |
Lilek |
0.5 ks |
Olej olivový |
3 polévková lžíce |
Oregano čerstvé |
1 polévková lžíce |
Paprika červená |
0.5 ks |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Rajčata loupaná (konzervovaná) |
200 g |
Semínka slunečnicová loupaná |
1 polévková lžíce |
Sůl |
3 špetka |
Sýr Čedar |
60 g |
Těsto na pizzu |
500 g |
Voda pitná |
3 dl |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 55 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Do horké vody namočíme čočku na 30 minut, poté necháme okapat a propláchneme. Zalijeme čerstvou vodou (1 cm nad čočku) a 10 minut podusíme na mírném ohni.
- Lilek nakrájený na kostičky dáme do cedníku, osolíme ho a necháme 20 minut vypotit. Poté opláchneme a osušíme.
- Osmahneme na oleji pokrájenou cibuli a česnek. Přidáme cuketu, papriku nakrájenou na proužky a lilek. Pod pokličkou dusíme 5 minut. Přidáme pokrájená rajčata, čočku, oregano, sůl, pepř a 2 lžíce vody. Pod pokličkou dusíme 15 minut.
- Těsto na pizzu přeneseme na olejem vymazaný plech, pokryjeme ho ratatouille, rozmístíme na ně plátky sýra a posypeme semínky slunečnice. Zakápneme lžící olivového oleje, osolíme a opepříme.
- V předehřáté troubě na 200 stupňů pečeme 20 minut. Ihned podáváme.