Pizza s čočkou a ratatouille

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Cibule 1 ks
Čočka zelená Puy 60 g
Cuketa 0.5 ks
Lilek 0.5 ks
Olej olivový 3 polévková lžíce
Oregano čerstvé 1 polévková lžíce
Paprika červená 0.5 ks
Pepř černý mletý 2 špetka
Rajčata loupaná (konzervovaná) 200 g
Semínka slunečnicová loupaná 1 polévková lžíce
Sůl 3 špetka
Sýr Čedar 60 g
Těsto na pizzu 500 g
Voda pitná 3 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do horké vody namočíme čočku na 30 minut, poté necháme okapat a propláchneme. Zalijeme čerstvou vodou (1 cm nad čočku) a 10 minut podusíme na mírném ohni.
  2. Lilek nakrájený na kostičky dáme do cedníku, osolíme ho a necháme 20 minut vypotit. Poté opláchneme a osušíme.
  3. Osmahneme na oleji pokrájenou cibuli a česnek. Přidáme cuketu, papriku nakrájenou na proužky a lilek. Pod pokličkou dusíme 5 minut. Přidáme pokrájená rajčata, čočku, oregano, sůl, pepř a 2 lžíce vody. Pod pokličkou dusíme 15 minut.
  4. Těsto na pizzu přeneseme na olejem vymazaný plech, pokryjeme ho ratatouille, rozmístíme na ně plátky sýra a posypeme semínky slunečnice. Zakápneme lžící olivového oleje, osolíme a opepříme.
  5. V předehřáté troubě na 200 stupňů pečeme 20 minut. Ihned podáváme.