Kuřecí řízky ve sněhovém těstíčku
Ingredience
Kuřecí prsa |
400 g |
Mléko polotučné |
2 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká |
80 g |
Olej rostlinný |
4 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Smetana sladká 12% |
250 ml |
Sůl |
2 g |
Vejce slepičí |
3 ks |
Víno bílé |
2 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Kuřecí řízky omyjeme, osušíme, nakrájíme a jemně naklepeme. Potom maso osolíme a opepříme.
- Připravíme těstíčko, ve kterém budeme maso obalovat. Na těstíčko potřebujeme 1 celé vejce, 80 g hladké mouky, 2 lžíce vína, 2 lžíce mléka, sůl a pepř dle chuti, ze 2 bílků sníh.
- Maso namočíme do těstíčka a opékáme na rozpáleném oleji. Po osmažení vložíme do pekáčku nebo zapékací misky. K masu přilijeme smetanu a zvolna pečeme ve středně horké troubě, dokud smetana nezmizí a nezůstane jenom šťáva.