Kuřecí řízky ve sněhovém těstíčku

Ingredience


Kuřecí prsa 400 g
Mléko polotučné 2 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká 80 g
Olej rostlinný 4 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Smetana sladká 12% 250 ml
Sůl 2 g
Vejce slepičí 3 ks
Víno bílé 2 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kuřecí řízky omyjeme, osušíme, nakrájíme a jemně naklepeme. Potom maso osolíme a opepříme.
  2. Připravíme těstíčko, ve kterém budeme maso obalovat. Na těstíčko potřebujeme 1 celé vejce, 80 g hladké mouky, 2 lžíce vína, 2 lžíce mléka, sůl a pepř dle chuti, ze 2 bílků sníh.
  3. Maso namočíme do těstíčka a opékáme na rozpáleném oleji. Po osmažení vložíme do pekáčku nebo zapékací misky. K masu přilijeme smetanu a zvolna pečeme ve středně horké troubě, dokud smetana nezmizí a nezůstane jenom šťáva.