Medová kynutá buchta
Ingredience
Citronová kůra |
1 špetka |
Cukr vanilka |
1 ks |
Droždí |
20 g |
Hrozinky |
1 hrst |
Mandle |
1 hrst |
Máslo čerstvé |
70 g |
Med včelí |
3 polévková lžíce |
Mléko polotučné |
300 ml |
Mouka polohrubá |
500 g |
Strouhanka |
1 polévková lžíce |
Vaječný žloutek slepičí |
3 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Vložíme do mísy mouku, kvásek z části mléka, droždí a 3 lžíce medu.
- V další míse utřeme máslo, žloutky, vanilkový cukr a citr.kůru. Smícháme s obsahem první mísy, dolijeme zbytek mléka a přidáme rozinky. V teple necháme kynout.
- Vymažeme máslem formu, vysypeme strouhankou a vyložíme plátky mandlí. Těsto vlijeme do formy a pečeme na 200 stupňů 40 minut.
- Upečený moučník pocukrujeme.