Medová kynutá buchta

Ingredience


Citronová kůra 1 špetka
Cukr vanilka 1 ks
Droždí 20 g
Hrozinky 1 hrst
Mandle 1 hrst
Máslo čerstvé 70 g
Med včelí 3 polévková lžíce
Mléko polotučné 300 ml
Mouka polohrubá 500 g
Strouhanka 1 polévková lžíce
Vaječný žloutek slepičí 3 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vložíme do mísy mouku, kvásek z části mléka, droždí a 3 lžíce medu.
  2. V další míse utřeme máslo, žloutky, vanilkový cukr a citr.kůru. Smícháme s obsahem první mísy, dolijeme zbytek mléka a přidáme rozinky. V teple necháme kynout.
  3. Vymažeme máslem formu, vysypeme strouhankou a vyložíme plátky mandlí. Těsto vlijeme do formy a pečeme na 200 stupňů 40 minut.
  4. Upečený moučník pocukrujeme.