Kuřecí plátky se sýrem a pivem
Ingredience
Camembert |
120 g |
Kuřecí prsa |
400 g |
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
Máslo pomazánkové |
1 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká |
20 g |
Olej rostlinný |
6 polévková lžíce |
Pivo tmavé 10% 3,7% obj. |
100 ml |
Směs koření na kuře |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Kuřecí maso omyjeme, osušíme a naklepeme. Maso trošku osolíme a obalíme v ochucené mouce. Tuto mouku připravíme tak, že k ní přimícháme koření Kuřecí steak s červeným pepřem nebo libovolné koření dle chuti.
- Na rozpáleném oleji v pánvi toto maso opečeme, během pečení maso otáčíme. Potom z pánve vyndáme.
- Do vypečené šťávy přidáme nastrouhaný sýr camembert, přilijeme pivo a necháme spolu rozehřát.
- Do této směsi ještě přidáme pomazánkové máslo a vše promícháme.
- Ke směsi vrátíme zpět do pánve maso.